Χρηματοδότηση για ναυαγοσωστική κάλυψη των Δημοτικών Παραλιών, ζητούν ΕΚΗ και Σωματείο

Χρηματοδότηση για ναυαγοσωστική κάλυψη των Δημοτικών Παραλιών, ζητούν ΕΚΗ και Σωματείο

Η ανακοίνωση

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου καταδικάζει - μέσω ανακοίνωσης -  την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, να σταματήσει την χρηματοδότηση προς τους Δήμους, που αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των Δημοτικών Παραλιών.

Όπως αναφέρεται: 

Στην χώρα που έχει την Μαύρη Πρωτιά σε πνιγμούς στην Ε.Ε, στην χώρα που χάνονται πάνω από 400 άνθρωποι εκ των οποίων 10 παιδιά.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει φρένο στην σπουδαία προσφορά των Ναυαγοσωστών, που να σημειωθεί ότι όπου υπήρχε κάλυψη δεν υπήρξε ούτε ένας πνιγμός ,ενώ παράλληλα σχεδόν διπλασιάζετε το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης παρέχοντας στις ιδιωτικές εταιρίες εξοπλισμό (σκάφη,jet,ski κ.τ.λ)

Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΚΕΔΕ Κρήτης κ.Κουράκη Ιωάννη συμφώνησε στην από «κοινού» αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος, ξεκινώντας με επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Το Σωματείο Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου ζητάει επιπλέον την διεκπεραίωση σεμιναρίων ,πάνω στις νέες τεχνολογίες και του οικοτεχνικού  εξοπλισμού που χρησιμοποιούν καθώς και για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Το Ε.Κ.Η και το Σωματείο Ναυαγοσωστών απαιτεί από την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την παραπάνω απόφαση ,  γιατί η απόφαση αυτή απαξιώνει τόσο την ανθρώπινη ζωή των λουομένων όσο και των εργαζομένων επαγγελματιών Ναυαγοσωστών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΧΑΜΕΝΗ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ