Χριστίνα Χαλκιαδάκη: «Πέτρα, σίδερο και ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει»

Η καραντίνα και ο "πόλεμος" , η ευθύνη των "ηρώων" εργαζομένων και οι σκέψεις για την επόμενη ημέρα

Η… μητρική ήταν η πρώτη αντίδραση της κας Χριστίνας Χαλκιαδάκη, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου των Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, όταν στις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκε το πρώτο lockdown στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. «Με έπιασε πανικός και σκέφτηκα ότι τώρα πρέπει να πάω να ψωνίσω»! εκμυστηρεύτηκε η κα. Χαλκιαδάκη κατά τη διάρκεια του του 2ου Διαδικτυακού Business Conference, e-roundtable με θέμα: “Ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης στο επιχειρείν εν μέσω πανδημίας” που διοργάνωσε η Onmedia Digital.

Αναφερόμενη στην καραντίνα, κάνει λόγο για «πόλεμο». Τα σούπερ μάρκετ άλλωστε και οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν… γνώρισαν lockdown. «Ήμασταν στην πρώτη γραμμή του πυρός. Μπορεί να μην είχαμε εργαζομένους σε ανασφάλεια αλλά είχαμε έναν άλλο πόλεμο. Έπρεπε να ενισχύσουμε τους δικούς μας ήρωες στη γραμμή του πολέμου και να τους βοηθήσουμε να κρατήσουν την ψυχραιμία τους». 

Φοβήθηκε, ανησύχησε; Φυσικά ναι. Αλλά… «ο επιχειρηματίας έπρεπε να χαμογελάει ακόμα και αν φοβόταν. Αν εμείς δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε θα γινόταν πανικός. Είχαμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία να μην πανικοβληθεί. Έπρεπε να είμαστε ψύχραιμοι και γελαστοί για να καταφέρουμε και τα καταφέραμε!», σημείωσε η κα. Χαλκιαδάκη. Και ακριβώς γι αυτό το λόγο υποστηρίζει ότι ο «επιχειρηματίας πρέπει να έχει υπερδυνάμεις γιατί δεν λειτουργεί με συνθήκες φυσιολογικές. Κάθε μέρα παρουσιάζεται  κάτι νέο».

Ειδικά εν μέσω πανδημίας οι εξελίξεις τρέχουν. Ειδικά οι τεχνολογικές. Και οι ανάγκες αλλάζουν. Και οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούν. «Το μότο μου πια είναι ότι δεν τρώει το μεγάλο ψάρι το μικρό αλλά ότι το γρήγορο ψάρι τρώει το μικρό. Κολοσσοί καταρρέουν και την ίδια ώρα μικρά καταστήματα γρήγορα κατάφεραν να προσαρμοστούν και να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρι κλαίγοντας πάνω από το χυμένο γάλα» υπογραμμίζει η κα. Χαλκιαδάκη παραδεχόμενη πάντως ότι «το ρίσκο δεν είναι εύκολο για όλους».

Μάλιστα αναγνωρίζει ότι κάποιες επιχειρήσεις, όπως αυτή της οποίας ηγείται, «ξέρουμε ότι θα υπάρχουμε το 2021. Αλλά υπάρχουν άλλοι που δεν ξέρουν που θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Άλλους μας βγήκε σε πιο τυχερή μοίρα και άλλους τους παρέσυρε η λαίλαπα της πανδημίας, της αναστολής και της αδράνειας γενικότερα».

Ακούστε ένα απόσπασμα από τα όσα είπε  η κα Χριστίνα Χαλκιαδάκη:

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ