Χρονιά - ορόσημο για την ΔΕΥΑΗ το 2021

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Χρονιά - ορόσημο για την ΔΕΥΑΗ το 2021

Το νέο δίκτυο προσδοκάται να σημάνει και το οριστικό τέλος του... μαρτυρίου της σταγόνας

Του Αντώνη Παντινάκη

Απ’ τα ψηλά στα...χαμηλά (σημεία), κι απ’ τα ανατολικά στα δυτικά της πόλης, φτάνουν οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΗ. Χρονιά - ορόσημο θεωρείται το 2021.

Ξεκινώντας απ’ τις πιο άμεσες (παρεμβάσεις), ήδη έχει υπάρξει δημοπράτηση για τη μεταφορά νερού από το φράγμα Αποσελέμη – μέσω της δεξαμενής της Ούλωφ Πάλμε – στην Φορτέτσα. Στην Δημοτική Επιχείρηση στοχεύουν να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε ιδιαιτέρως τους θερινούς μήνες, τόσο στην Φορτέτσα, όσο και στις Μεσαμπελιές και τον Άη Γιάννη.

Οι εργασίες για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου στο Ηράκλειο προχωρά κανονικά.

Στην τελική ευθεία, και πιο συγκεκριμένα στο 80% της υλοποίησής τους, βρίσκονται τρεις μεγάλες εργολαβίες οι οποίες αφορούν τις περιοχές του Μασταμπά, των Δειλινών και της Νέας Αλικαρνασσού.

Πιο πίσω (στο 30%) βρίσκεται η Ηλιούπολη, που - η αλήθεια είναι - μπήκε πιο μετά στον... χορό των (αντίστοιχων) έργων.

“Συνειδητή επιλογή” για τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και για τους συνεργάτες του είναι η εκκίνηση των διαδικασιών αλλαγής 20.000 υδρόμετρων, απ’ το εμβληματικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, εντός του 2021 και με ορίζοντα τριετίας.

Σε μία ακτίνα 150 χιλιομέτρων θα προσφέρεται η δυνατότητα τηλεελέγχου του νέου σύγχρονου εγκατεστημένου δικτύου.

Το κόστος όλων αυτών ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

“Ουσιαστικά με αυτό το έργο κλείνουμε όλο το δίκτυο του Ηρακλείου. Θα είναι ένα καινούργιο δίκτυο, με ο,τι αυτό συνεπάγεται” δηλώνει στο Cretalive ο κ. Βουρεξάκης.

Το νέο δίκτυο, προσδοκάται ότι, θα σημάνει και το οριστικό τέλος του... μαρτυρίου της σταγόνας, εξασφαλίζοντας συνεχή ροή νερού και “εξαφάνιση” των ντεπόζιτων απ’ τις ταράτσες και τις αυλές των σπιτιών, που είναι και μία απ’ τις πιο ισχυρές φιλοδοξίες της δημοτικής αρχής.

“Ήδη έχει ψηφιστεί από το ΔΣ και ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε από το καλοκαίρι. Θα έχουν τελειώσει, ωστόσο, και τα υπόλοιπα έργα – είναι βασικό να έχουν τελειώσει” είναι η εικόνα που έχει και μας μεταφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ. “Το εμβληματικό αυτό έργο περιλαμβάνει περιοχές στα δυτικά προάστια όπως είναι οι Τρεις Βαγιές, ο Εσταυρωμένος και το Λίντο. Παράλληλα, έχουμε και τα έργα αντικατάστασης στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, της Δημοκρατίας και την Κηπούπολη”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ