Χ.Θεοχάρης από το Ηράκλειο: Ο τουρισμός είναι ο "γιατρός" της οικονομίας

Χ.Θεοχάρης από το Ηράκλειο: Ο τουρισμός είναι ο "γιατρός" της οικονομίας

Συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και με επικεφαλής τουριστικών φορέων του νομού - Πρώτος σταθμός του η Λότζια

Επίσκεψη στο Ηράκλειο πραγματοποίησε, την Πέμπτη, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με φόντο την ανησυχία που επικρατεί λόγω της κυριαρχίας της μετάλλαξης Δέλτα που έχει προκαλέσει αύξηση κρουσμάτων στο νησί και προβληματισμό τους τουριστικούς φορείς. 

Μέρα με την ημέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα επιχειρείται «με σκληρή δουλειά» να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε την έκκληση για εμβολιασμό, διευκρινίζοντας ότι η όποια αισιοδοξία υπάρχει στηρίζεται στη σκληρή δουλειά και πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα «που επιμένει ότι η ισορροπία και η υγειονομική ασφάλεια είναι το διαβατήριο».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, τόνισε ότι πρόκειται για τον «γιατρό της οικονομίας», προσθέτοντας πως το άνοιγμα της σεζόν «συνοδεύεται από επαγρύπνηση και με βασικό κλειδί τον εμβολιασμό». «Τώρα θέλουμε έναν "γιατρό" να μας βάλει σε τάξη γιατί η οικονομία έχει περάσει δύσκολα. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι για το δικό τους καλό πρώτα, και μετά για το καλό όλων των άλλων, πρέπει να εμβολιαστούν. Οι μεταλλάξεις θα έρχονται η μία μετά την άλλη, η ταχύτητα μετάλλαξης αυξάνει από τη μία μετάλλαξη στην άλλη», επεσήμανε.

Για τις μεταλλάξεις του ιού ο υπουργός είπε ότι κανένας δεν μπορεί να νιώθει προστατευμένος «αν δεν έχει εμβολιαστεί και δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας» και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η χώρα μας να μην μπει στο «κόκκινο».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξήγησε στον κ. Θεοχάρη ότι η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στην άριστη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε πως το στοίχημα για τον τουρισμό είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την τοπική οικονομία.

 

 

 

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Θεοχάρη ήταν η Λότζια όπου ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην Περιφέρεια.

θεοχάρης

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στο Ηράκλειο σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και για τις δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος αναφορικά με την ενημέρωση των πολιτών και την επιτάχυνση των εμβολιασμών τόσο στην πόλη όσο και στην ενδοχώρα. Στο πλαίσιο των δράσεων ο Δήμαρχος παρουσίασε και το σποτ του Δήμου Ηρακλείου το οποίο προτρέπει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο Υπουργός Τουρισμού από την πλευρά του επισήμανε ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος για την προστασία από την πανδημία τονίζοντας ταυτόχρονα  ότι η προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών θα πρέπει να είναι συνεχής.

Στη συνέχεια  ακολούθησε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, παρουσίαση  της προκαταρκτικής μελέτης για την δημιουργία Μαρίνας χιλίων θέσεων μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο. Πρόκειται για μια λιμενική υποδομή εναρμονισμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις του διαρκώς εξελισσόμενου θαλάσσιου τουρισμού. Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη η Μαρίνα Ηρακλείου θα καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 390.000 τετραγωνικών μέτρων κατασκευασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της εντός της θαλάσσιας ζώνης.  

θεοχάρης

Η προκαταρκτική μελέτη ανατέθηκε τον Νοέμβριο του 2010, ενώ το Δεκέμβριο του  2017 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία – χωροθέτηση Μαρίνας Λιμενικών και Ναυταθλητικών εγκαταστάσεων Ηρακλείου μπροστά από το  Παγκρήτιο Στάδιο. Τον Ιούνιο του 2018 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την Χωροθέτηση της Μαρίνας με  προϋπόθεση την αποχωροθέτηση της στον Κόλπο του Δερματά .

Ο Υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά την παρουσίαση ανέφερε ότι ένα τόσο μεγάλο έργο είναι αυτονόητο για την Κρήτη συμπληρώνοντας ότι ο σχεδιασμός του Δήμου ευθυγραμμίζεται με αυτόν του Υπουργείου και πως η προεργασία που έχει γίνει είναι πολύ σημαντική. Επισήμανε μάλιστα ότι και η τυπική αποχωροθέτηση τουριστικής μαρίνας στον Κόλπο Δερματά, θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των μελετών και την υλοποίηση του έργου.

Τον Υπουργό Τουρισμού συνόδευε ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης και η Γ.Γ του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Θεοχάρης Λότζια

Θεοχάρης Λότζια

 

 

 

theoxaris perifereia

 

Θεοχάρης Λότζια

θεοχάρης

Φωτογραφίες: @cretalive

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ