"Χτύπησαν" τη σελίδα γνωστού Κρητικού λυράρη

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη
"Χτύπησαν" τη σελίδα γνωστού Κρητικού λυράρη

Επικαλέστηκαν ... αναφορές για υβριστικό περιεχόμενο και ζήτησαν ... άκρως προσωπικά στοιχεία! Το αποτέλεσμα; 300 ευρώ έκαναν "φτερά"!

Της Κατερίνας Παντινάκη

300 ευρώ ... από αφέλεια έχασε μια γυναίκα, διαχειρίστρια της σελίδας στο Facebook, γνωστού Κρητικού καλλιτέχνη. Η γυναίκα, την Κυριακή, έλαβε ένα μήνυμα που, τότε δεν της φάνηκε περίεργο, τη θορύβησε όμως και έσπευσε να ανταποκριθεί στις οδηγίες ... του Facebook, για να μην "κατέβει" η σελίδα.

Σύμφωνα με το μήνυμα αυτό από σελίδα στο εν λόγω Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης στο με τον τίτλο "Facebook Security Page", που μάλιστα κατατάσσεται στις ... πολιτικές οργανώσεις, είχαν γίνει αναφορές για τη σελίδα του Κρητικού καλλιτέχνη, δήθεν για υβριστικό περιεχόμενο.

μηνυμα

Αυτό, σύμφωνα πάντα με τις προειδοποιήσεις-δόλωμα θα σήμαινε ότι η σελίδα θα "κατέβαινε". Για λόγους ασφαλείας, συνέχιζε το μήνυμα, "στείλτε μας κάποια στοιχεία σας προς επιβεβαίωση".

μήνυμα

Η διαχειρίστρια της σελίδας ... υπέκυψε, έδειξε εμπιστοσύνη στους αγνώστους που κρύβονταν πίσω από την σελίδα-απάτη και έδωσε ... τα πάντα!

Στη φόρμα που της εστάλη προς συμπλήρωσε, έδωσε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ... ακόμη και αριθμό κάρτας και το pin!

Τα 300 ευρώ που είχε στο λογαριασμό της - φυσικά - έκαναν "φτερά", ενώ καθώς φαίνεται δεν ήταν το μοναδικό "χτύπημα", καθώς ανάλογες κρούσεις με μηνύματα είχαν γίνει και σε άλλες σελίδες, από τους επιτήδειους που παριστάνουν ... ακόμη και την Ασφάλεια του Facebook, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ