Η 80η επέτειος της Μάχης του Κοψά (1941) στην Ανώπολη

Η 80η επέτειος της Μάχης του Κοψά (1941) στην Ανώπολη

Η “Μάχη του Κοψά” (21/5/1941) της Ανώπολης, που έγινε από το σώπατο του Κοψά μέχρι στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία, έχει αναγνωριστεί από τις επίσημες αρχές της Ελληνικής Πολιτείας (Πολιτικές, Αυτοδιοικητικές και Στρατιωτικές) ως η μοναδική ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ των Ελλήνων στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της αντίστασης των ενόπλων δυνάμεων και του Λαού μας ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς.

Η Επέτειος της Μάχης του Κοψά γιορτάζεται ανελλιπώς τα τελευταία 17 χρόνια, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους Τοπικούς Φορείς και το Δήμο Χερσονήσου στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Προφήτη Ηλία, μπροστά στο μνημείο που έχει τοποθετηθεί η πλάκα (2004) με τα ονόματα ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ της συγκεκριμένης Μάχης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: 

Επειδή σήμερα βρισκόμαστε μόλις 10 ημέρες πριν από την 80η Επέτειο της εν λόγω Μάχης και η διοργάνωση της εκδήλωσης με την προετοιμασία του χώρου και το κάλεσμα των επισήμων απαιτούν χρόνο, θεωρούμε χρέος μας να υπενθυμίσουμε στους υπεύθυνους των Αυτοδιοικητικών Αρχών και των Τοπικών Φορέων ότι, ως ελάχιστο Φόρο Τιμής, έχουμε χρέος ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ που αγωνίστηκαν ή έπεσαν στη Μάχη για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, καθώς και τον πρωταγωνιστή της μάχης αντιστράτηγο ε.α. Θεόδωρο Καλλίνο, έστω με μια απλή ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ