Η ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου στηρίζει τις αυριανές κινητοποιήσεις

Newsroom
Newsroom

Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε πρωτοβάθμια σωματεία και των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Κρήτης, μετά την παρουσία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 26/1/23, σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας. 

Όπως τονιζεται:

"Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια.

Οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία σημαντικών τμημάτων των νοσοκομείων της Κρήτης. 

Επίσης δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη μετατροπή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου καθώς υπονομεύεται η ασφάλεια των αρχαιοτήτων, προωθείται η εμπορευματοποίησή τους και παράλληλα καταργεί τις υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις, με δυνατότητα τροποποίησης των όρων απασχόλησης.

Τέλος, δεν αντέχουμε άλλο με την ακρίβεια που υπάρχει παντού, στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα, στην ενέργεια, στην καθημερινότητα. Δεν αντέχουμε με τους μισθούς φτώχειας των εργαζομένων στο δημόσιο, αλλά δεν ανεχόμαστε και την κοροϊδία της Κυβέρνησης -προεκλογικά- για ένα νέο ασαφές και απροσδιόριστο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο… από το 2024!

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις μισθών ΤΩΡΑ για να ζούμε με αξιοπρέπεια

Δημόσια και Δωρεάν Υγεία & Παιδεία με αύξηση της χρηματοδότησης.

Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών.

Καμία συρρίκνωση των νοσοκομείων της Κρήτης

Απόσυρση του σχεδίου νόμου του ΥΠΠΟΑ και αφορά τη μετατροπή 5 μεγάλων μουσείων της χώρας σε ΝΠΔΔ.

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην πλατεία Ελευθερίας και ώρα 9:30 π.μ"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ