Η ΑΜΑΚ για την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων

Η ΑΜΑΚ για την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση

"Είναι κακό μεσ’ στην άμμο να χτίζεις παλάτια; ..Ποιός θα τα χαλάσει;". Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει η παράταξη Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) σε ανακοίνωση της, την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση αναβάλει για ακόμα μια φορά τις κατεδαφίσεις σε ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Με το άρθρο 111 του ν. 4850/21 ψηφίστηκε η αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα που υφίστανται πριν τις 9.3.2021, κάθε είδους, που έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού.

Η αναστολή ισχύει έως τις 31.3.2022 αλλά ποιος πιστεύει ότι θα γίνουν μετά , μέσα στην επόμενη τουριστική περίοδο,  κατεδαφίσεις;

Και όλα αυτά ενώ στην Κρήτη υπάρχει ενεργή εργολαβία με εξασφαλισμένα χρήματα από το πράσινο ταμείο για κατεδαφίσεις που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις. 

Εύλογα αναρωτιόμαστε:

  • Ως πότε θα επιβραβεύεται η παρανομία και η αυθαιρεσία; 
  • Ως πότε οι εναπομείναντες δημόσιοι χώροι θα είναι δέσμιοι ιδιωτικών συμφερόντων;
  • Ποιος θα διασφαλίσει επιτέλους τη νομιμότητα;

Και όλα αυτά ενώ έρχεται ο χειμώνας και οι βροχές , με τους υδάτινους αποδέκτες ‘’κατειλημμένους’’ και την αγωνία των πολιτών στο κατακόρυφο!

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ