Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου για την κινητοποίηση των εργαζομένων στον Δήμο Μαλεβιζίου

Newsroom
Newsroom

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας σήμερα, δίνοντας, όπως τονίζεται, "άλλη μια απάντηση απέναντι στην υποβάθμιση και τηn υποστελέχωση της Υπηρεσίας τους, την οποία έχει προαποφασίσει η Δημοτική Αρχή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και βαδίζοντας στην ίδια ρότα με την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ". 

Και αναφέρουν στην ίδια ανακοίνωση:

"Η σημερινή κινητοποίηση των συναδέλφων έρχεται να προστεθεί στην οργανωμένη δράση τους το τελευταίο διάστημα, όπου στάθηκαν αποφασιστικά και αγωνιστικά απέναντι σε όσες φωνές τους κάλεσαν να συμβιβαστούν ή να αποδεχτούν μοιρολατρικά αυτή την κατάσταση. Επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς και μετά από μια σειρά παρεμβάσεων και δράσεων και αφού έδωσαν μια περίοδο χάριτος στη δημοτική αρχή που τους διαβεβαίωνε ότι εντός του καλοκαιριού θα δινόταν λύσεις, συνεχίζουν σήμερα τη διεκδίκηση τους και επαναφέρουν τα αιτήματα τους!

Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση που έχουν φτάσει οι συνάδελφοι, με τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεση τους από οχήματα μέχρι υποδομές, οι οποίοι καλούνται την ίδια στιγμή να σηκώσουν έναν τεράστιο φόρτο εργασίας ενός τουριστικού Δήμου πολύ απαιτητικού, με την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο αφού εργάζονται συνεχόμενες εβδομάδες χωρίς ρεπό αλλά και με τα ατυχήματα να αποτελούν σχεδόν καθημερινότητα για τους ίδιους.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ που βρέθηκε από την αρχή στο πλάι των συναδέλφων της καθαριότητας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα τους, καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου, να σταθούν αλληλέγγυα στο πλάι τους, κάνοντας τον αγώνα τους υπόθεση δική τους. Να σταθούν στο πλάι τους για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών, ενάντια σε κάθε μεθόδευση ιδιωτικοποίησης που τροχοδρομείται μέσω της εγκατάλειψης και των μη προσλήψεων. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας αφήνει εκτεθειμένους σε όλους τους κινδύνους, αφού βάζει τη λειτουργία βασικών Υπηρεσιών στη λογική κόστους οφέλους.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού και να απαιτήσει εδώ και τώρα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Να προχωρήσει σε αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου της και τη δημιουργία πραγματικών υποδομών για την διαφύλαξη της υγιεινής και ασφάλειας όλων των συναδέλφων! Να δοθούν άμεσα τα χρωστούμενα ρεπό και τα χρωστούμενα ΜΑΠ σε όλους. Απαιτούμε με κάθε τρόπο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!

Καλούμε τους συναδέλφους μας στην καθαριότητα, να μη χάσουν το κουράγιο τους και να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους μέχρι τη νίκη! Εμείς θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε επόμενο βήμα!  Για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τις οικογένειες μας!

Πρέπει να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Στις 9 του Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα, ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης".   

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ