Η ΔΗΠΑΚ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία

Η ΔΗΠΑΚ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία

Καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Πέμπτης, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο απευθύνει μέσω ανακοίνωσης η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Διδασκόντων Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ανακοίνωση:

Ο νόμος για τα εργασιακά, που εισάγει η κυβέρνηση στη βουλή προς ψήφιση, επιχειρεί νέα δραματική συρρίκνωση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εισάγει αντεργατικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με το ωράριο εργασίας, το απεργιακό δικαίωμα, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την απελευθέρωση των απολύσεων, την αποδιάρθρωση των αργιών, τη γενίκευση της τηλε-εργασίας και των ελαστικών σχέσεων, το φακέλωμα και τις ηλεκτρονικές/εικονικές διαδικασίες λειτουργίας των σωματείων, τη διάλυση των όποιων αρμοδιοτήτων είχε το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κ.ά.

Τα μέτρα του νόμου πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία της 10ης Ιούνη για την απόσυρση του νόμου πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αντίστασης, να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή των εργαζομένων που απορρίπτουν το νομοσχέδιο και διεκδικούν την απόσυρσή του.

Ο πανεπιστημιακός χώρος δεν παραμένει αλώβητος από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Η υποστελέχωση των ΑΕΙ, σε ερευνητικό/διδακτικό προσωπικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, η δημιουργία νέων κατηγοριών πανεπιστημιακών δασκάλων/ερευνητών αλλά και λοιπών κατηγοριών προσωπικού χωρίς δικαιώματα και προοπτικές είναι ήδη γεγονός, εντείνεται μέρα με τη μέρα και θεσμοθετείται με το νομοσχέδιο. Ως ΔΗΠΑΚ, τοποθετηθήκαμε για το νομοσχέδιο από την πρώτη στιγμή. Καλέσαμε την ΠΟΣΔΕΠ να συζητήσει το θέμα και να οργανώσει την διαμαρτυρία του κλάδου μας απέναντι στις εξελίξεις που οδηγούν τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ, και κυρίως τη νέα γενιά εργαζομένων, των φοιτητών μας, ολοταχώς στον εργασιακό μεσαίωνα. Χωρίς αποτέλεσμα. Οι ευθύνες της ΠΟΣΔΕΠ είναι ιστορικές απέναντι στον κλάδο, τους νέους επιστήμονες και ερευνητές, τους φοιτητές.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της 10ης Ιούνη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και 10 π.μ. στο δημαρχείο στο Ρέθυμνο. Να απαιτήσει μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα σωματεία τους την απόσυρση των αντεργατικών ανατροπών στη δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, το Ηράκλειο  και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ