Η εικόνα του κορωνοϊού στην Κρήτη –  Στο ΠΑΓΝΗ ένα ζευγάρι – Δύο κρούσματα στα Χανιά

Η εικόνα του κορωνοϊού στην Κρήτη –  Στο ΠΑΓΝΗ ένα ζευγάρι – Δύο κρούσματα στα Χανιά

Γκρίζο παραμένει το τοπίο σε σχέση με τους ανθρώπους που βρίσκονται στα ξενοδοχεία καραντίνας ανά το νησί

 

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα ένα στα Χανιά και δύο στο Ηράκλειο, ενώ η εικόνα στον χάρτη γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων που αναρτάται στην ιστοστελίδα της κυβέρνησης για την εξέλιξη της Covid-19, συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη από την αρχή της πανδημίας είναι 58.

Όπως εξηγεί στο Cretalive, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, η καταγραφή των κρουσμάτων και η ενσωμάτωση τους στην καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ μπορεί να έχουν μία ή δύο μέρες διαφορά, αναλόγως με το πότε «περνάει» στο σύστημα το μητρώο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στο νέο ιό.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην κλινική Covid-19 νοσηλεύεται ένα ζευγάρι, των οποίων η κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς «σταθερή». Πρόκειται για μία γυναίκα 69 ετών και τον σύζυγό της 70 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Και μπορεί στα Χανιά, σήμερα στην έκθεση του ΕΟΔΥ να αναφέρεται ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα, ωστόσο στην περιφερειακή ενότητα καταγράφονται δύο νέα, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

Πρόκειται, όπως λέει η κα. Μπορμπουδάκη, για έναν άντρα 47 ετών ο οποίος νοσηλεύεται στην κλινική Covd-19 του νοσοκομείου Χανίων και ο οποίος έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό και μία γυναίκα 45 ετών, η οποία φέρει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό.

Γκρίζο παραμένει πάντως το τοπίο σε σχέση με το πόσοι άνθρωποι νοσηλεύονται στα ξενοδοχεία καραντίνας ανά το νησί, γεγονός που εντείνει την ανησυχία αλλά και την καχυποψία των Κρητικών. 

χαρτης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ