Η Έμπαρος και τα γύρω χωριά τίμησαν τους ήρωες τους στο μνημείο πεσόντων

Newsroom
Newsroom

Στ. Αρναουτάκης: Τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν για την Ελευθερία του τόπου μας.

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, θεσμικών εκπροσώπων, και κατοίκων της Εμπάρου, όπως και των γύρω χωριών που ανήκουν στον Δήμο Βιάννου, τιμήθηκε  η μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών από τους ναζί κατακτητές. Οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής έγιναν σήμερα στην 'Εμπαρο στο ηρώο πεσόντων αγωνιστών και όπως ανέφερε στο καλωσόρισμά του, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Εμπάρου  Γιώργος Περογιαννάκης, η 6η Αυγούστου έχει οριστεί και τιμάται  ως ημέρα μνήμης και πένθους για τους νεκρούς της Κατοχής. Όπως πρόσθεσε, στα χωριά της λεκάνης της Εμπάρου, εκείνη την ημέρα έγινε η μεγάλη κύκλωση  από 200 Γερμανούς όλων  των χωριών του λεκανοπεδίου της Εμπάρου αλλά και  η εκτέλεση 6 Πατριωτών.

έμπαρος
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση μνήμης απηύθυναν, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Βιάννου Μήνας Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης θυμάτων Βιάννου Αριστομένης Συγγελάκης, ο Πανεπιστημιακός συγγραμματέας   Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης, ενώ για το ιστορικό γεγονός  των πεσόντων αγωνιστών για την Ελευθερία, μίλησε ο συγγραφέας-εκπαιδευτικός Δρ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καλογεράκης.

έμπαρος
Στον χαιρετισμό-δήλωση του, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε: «Η Έμπαρος, βίωσε και αυτή τη φρίκη των ναζί  κατακτητών, θρηνώντας, όπως και τα γύρω χωριά  τους δικούς της νεκρούς από τη βαρβαρότητα των γερμανικών αντιποίνων. Τιμούμε, κρατώντας παράλληλα ζωντανή στη μνήμη μας τη θυσία των ηρωικών αγωνιστών του τόπου μας. Αποτελεί   χρέος   και  ευθύνη μας,  αυτή  την  ιστορική  κληρονομιά να τη  διατηρήσουμε  ζωντανή  και  άσβεστη  στην μνήμη  μας  αλλά  κι εμείς με τη σειρά μας να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Εύχομαι  η θυσία αυτών των ανθρώπων να είναι πάντα οδηγός μας, ένα δυνατό φως απέναντι στα σκοτάδι κάθε μορφής φασισμού, ρατσισμού και μίσους.»
Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη,από πλευράς Περιφέρειας στην εκδήλωση απόδοσης τιμής,ήταν παρόντες,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Βαγγέλης Ζάχαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τζεδάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Μπαριτάκης.

έμπαρος

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

   

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ