Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Με αφορμή τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ που ξεκινά τις εργασίες της αύριο στην Αθήνα, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Από τις 17 έως τις 19 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Στη σύνοδο αυτή θα εξειδικευτεί η επικίνδυνη στρατηγική "ΝΑΤΟ 2030" που αφορά την προετοιμασία για νέους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλη την Υδρόγειο σπέρνοντας δυστυχία, φτώχεια και προσφυγιά. 

Δεν ανεχόμαστε να σεργιανούν στη γειτονιά μας οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες που έχουν στην ατζέντα τους ανάμεσα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους και την υπογραφή, μέσα στον Οκτώβρη, της ανανέωσης για πέντε χρόνια της συμφωνίας για την παραμονή  και επέκταση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα δίπλα στη Σούδα, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη των. 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που, συνεχίζοντας τον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθιστώντας την ευρωατλαντικό χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή.

Καταδικάζουμε την αποστολή πυραύλων στη Σαουδική Αραβία ενάντια στο Ιράν, τη συμμετοχή σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό, στις στρατιωτικές ασκήσεις - πρόβες πολέμου που χρησιμοποιούνται για την περικύκλωση της Ρωσίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε να μετατρέπουν όλη την Ελλάδα σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. 

Ανυποχώρητα παλεύουμε για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην περιοχή, την αποδέσμευση από αυτές τις λυκοσυμμαχίες, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις, να γυρίσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές και να μη συμμετάσχουν σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Λέμε όχι στον Ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ