Επισημοποιήθηκε η άρση του μίνι lockdown στο Ηράκλειο

Επισημοποιήθηκε η άρση του μίνι lockdown στο Ηράκλειο

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας - Οι μεταβολές τίθενται σε εφαρμογή αύριο Παρασκευή

Επισημοποιήθηκε η απόφαση για την άρση του μίνι Lockdown στο Ηράκλειο, όπως είχε διαφανεί ήδη από τις προηγούμενες ημέρες. Στη σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει ότι η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, όπως επίσης οι νομοί Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας και ο Δήμος Ικαρίας, εντάσσονται πλέον στο "πορτοκαλί" επίπεδο 3. Η μεταβολή τίθεται σε εφαρμογή στις 6:00 το πρωί της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται πως η σχετική απόφαση για την άρση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων είχε ληφθεί ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, όπως είχε γράψει το cretalive, και από την Τετάρτη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εμφανιζόταν με πορτοκαλί χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη.

Την ίδια ώρα σε καθεστώς μίνι Lockdown εισέρχονται η Καβάλα, η Πιερία, η Ημαθία και η  Πέλλα, ενώ παρατείνονται τα μέτρα σε Ευρυτανία και Αργολίδα.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής:

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που εντάσσονται σε καθεστώς μίνι Lockdown είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Άρση του lockdown στο Ηράκλειο - Έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις 

Έρχεται η άρση του τοπικού lockdown στο Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ