Η γνωμάτευση που έγραφε "πνευμονία" και η συγνώμη που δεν ειπώθηκε ποτέ...

Η γνωμάτευση που έγραφε "πνευμονία" και η συγνώμη που δεν ειπώθηκε ποτέ...

Η γνωμάτευση από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για 21 μηνών βρέφος έκανε λόγο για πνευμονία και "έστελνε" το μωρό για νοσηλεία στο νοσοκομείο - Μακράν απείχε η αντίστοιχη γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο

Η επιμονή των γονιών, ίσως και ένα ... ένστικτο γλίτωσε βρέφος από άνευ λόγου νοσηλεία στο νοσοκομείο, εν μέσω μάλιστα κορωνοϊού και κλίματος ανασφάλειας.

Για το 21 μηνών κοριτσάκι όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς του αντιλήφθηκαν δυσφορία στην αναπνοή και ο παιδίατρος συνέστησε ακτινογραφία για να φανεί με ακρίβεια αν και τί συμβαίνει.

Επιθυμώντας να αποφύγει το νοσοκομείο, την πολύωρη ταλαιπωρία, ενδεχομένως και την πολυκοσμία, η οικογένεια απευθύνθηκε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο Ηράκλειο, όπου έγινε η ακτινογραφία στο βρέφος. Η γνωμάτευση έπεσε σαν κεραυνός στους γονείς: Πνευμονία! (Εικόνα πύκνωσης του ΑΡ πνεύμονα - Κλινικοεργαστηριακή συνεκτίμηση)

Η συνέχεια έμοιαζε μονόδρομος... Μετέβησαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου για το βρέφος ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ως προς τις εξετάσεις. Ο χρόνος περνούσε βασανιστικά και αγωνιωδώς για τα μέλη της οικογένειας που περίμεναν την ενημέρωση των γιατρών του νοσοκομείου για το μωρό. Ήταν όμως ένα ... ένστικτο που ανέτρεψε την εξέλιξη που έμοιαζε προδιαγεγραμμένη.

"Η ακτινογραφία από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο έμοιαζε "κουνημένη". Επιμείναμε, αν αυτό φυσικά ενδείκνυται με βάση και την ηλικία του μωρού, να γίνει και δεύτερη ακτινογραφία" - είπε στο Cretalive, μέλος της οικογένειας.

Η δεύτερη γνωμάτευση; Καθαρή η ακτινογραφία! 

γνωμάτευση

"Υποδεχτήκαμε με ανακούφιση το αποτέλεσμα, που σήμαινε πως το μωρό δε χρειάζεται νοσηλεία αλλά αγωγή κατ'οίκον, αλλά η οργή μας είναι μεγάλη για την ταλαιπωρία και την ψυχική οδύνη που υπέστη η οικογένεια από τη λανθασμένη πρώτη διάγνωση, που θα μπορούσε να στοιχίσει στο βρέφος αναίτιες εξετάσεις και ταλαιπωρία" - αναφέρει μέλος της οικογένειας.

Οι εξηγήσεις που ζητήθηκαν από την γιατρό του ιδιωτικού κέντρου εκ μέρους της οικογένειας, κάθε άλλο παρά κατατοπιστικές ήταν, σύμφωνα με την πλευρά των συγγενών του βρέφους, που σημειώνουν πως ... δεν άκουσαν ούτε καν μια συγνώμη!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ