Η Λαϊκή Συσπείρωση Βιάννου για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βιάννου για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη

Για "πολιτική σκοπιμότητα" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της

Στο ζήτημα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιασκέψεις ή δια περιφοράς αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Βιάννου "Λαϊκή Συσπείρωση". Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή Βιάννου, η οποία  έχει καταργήσει τις δια ζώσης συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, μονιμοποιώντας την εξ’ αποστάσεως λήψη αποφάσεων, με συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς και με προσκλήσεις οι οποίες γνωστοποιούνται στους δημοτικούς συμβούλους την τελευταία στιγμή!

Την ώρα που πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών κτλ είναι σε εξέλιξη, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα και τα απαραίτητα πρωτόκολλα, η δημοτική αρχή «βολεύεται» με τις συνεδριάσεις πίσω από τα τηλέφωνα και τις οθόνες των υπολογιστών.

Η πολιτική σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής είναι ξεκάθαρη, με την λήψη αποφάσεων κατά αυτό τον τρόπο, που δεν είναι άλλη από το να περνά η κυβερνητική πολιτική χωρίς αντιδράσεις, αντίλογο, συμμετοχή φορέων, σωματείων, έλεγχο. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διαφωνεί με τη συνέχιση αυτής της παρωδίας και έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως.
Καλούμε τον λαό της Βιάννου, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να σταθούν απέναντι σ΄ αυτήν την πολιτική της δημοτικής αρχής και συνολικότερα στη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τη διεκδίκησή του για τις ανάγκες του σήμερα, στοχεύοντας τις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν τη ζωή του".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ