Η μάσκα στο επίκεντρο των καταλήψεων σχολείων ανά την Κρήτη

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη
Η μάσκα στο επίκεντρο των καταλήψεων σχολείων ανά την Κρήτη

Το Ρέθυμνο απέχει από το "χορό" των καταλήψεων

Της Κατερίνας Παντινάκη

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες των διευθυντών των σχολείων να πείσουν τους μαθητές να "σπάσουν" τις καταλήψεις στα σχολεία τους, για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται ότι τα επιχειρήματα βρίσκουν ευήκοα ώτα, όπως στην περίπτωση των μαθητών του 10ου Γυμνασίου Ηρακλείου που μπορεί να ξεκίνησε, το πρωί, με κατάληψη, ωστόσο περίπου στις 11.00 οι μαθητές την έληξαν.

Για μια εντελώς δυναμική κατάσταση κάνει λόγο ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Μ.Καρτσωνάκης, που παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης, για τη διαχείριση της οποίας απαιτούνται άλλωστε λεπτοί χειρισμοί.

Υπό κατάληψη σήμερα τελούσαν:

Στο Ηράκλειο:
4ο Γυμνάσιο
4ο ΓΕΛ
1ο ΕΠΑΛ
2ο ΕΠΑΛ
5ο ΕΠΑΛ
ΕΠΑΛ Μοιρών
ΓΕΛ και Γυμνασιο Τυμπακίου

Στα Χανιά:
ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Ακρωτηρίου

Στο Λασίθι:
ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

Από το "χορό" των καταλήψεων απέχουν οι μαθητές των σχολείων της Π.Ε. Ρεθύμνου, ενώ αναφορικά με τα αιτήματα αφορούν τη χρήση της μάσκας, όχι όμως αφοριστικά, αλλά όπως εξηγεί ο κ.Καρτσωνάκης, ζητώντας μεγαλύτερη διάρκεια διαλείμματος και μικρότερο χρόνο στην αίθουσα οπότε οι μαθητές υποχρεούνται να φορούν τις μάσκες. Άλλο ένα μεγάλο - και αδιαμφισβήτητα σύνθετο, με δεδομένες και τις προσφάτως ψηφισμένες αλλαγές - αίτημα είναι αυτό για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ