Η νέα Διοίκηση της Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου

Η νέα Διοίκηση της Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου
Newsroom
Newsroom

Πρόεδρος ο Γιώργος Παρθενιώτης

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022  πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ένωσης Γονέων Δ. Χερσονήσου. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

"Οι αντιπρόσωποι ανέδειξαν την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης στους γονείς επικεντρώνοντας τη συζήτηση στα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση. Τα προβλήματα της πανδημίας, το αβάσταχτο κόστος ζωής των οικογενειών, τα προβλήματα του σεισμού και τις πλημμύρες, είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται οι οικογένειες να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών για μόρφωση, ψυχαγωγία και αθλητισμό- πολιτισμό.

Επιπλέον οι πρόσφατοι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση, σωρευτικά με τους νόμους των παλιότερων κυβερνήσεων καθιστούν τρομερά δύσκολη την ολόπλευρη μόρφωση μαθητών. Η τράπεζα θεμάτων, το αναχρονιστικό περιεχόμενο των σχολικών συγγραμμάτων, το αβάσταχτο οικονομικό βάρος για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, αθλητισμό, δημιουργούν χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς. 

Σε αυτή την τριετία η ένωση έκανε μια σοβαρή προσπάθεια να επεξεργαστεί σειρά αιτημάτων για όλα τα προβλήματα των σχολείων και να συντονίσει τους συλλόγους γονέων στη διεκδίκηση λύσεων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες της θητείας της σε περίοδο πανδημίας, συμμετείχαμε σε μια σειρά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών της σχολικής στέγης, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων για την ολόπλευρη υποστήριξη των μαθητών σε κάθε τους πρόβλημα. 

Οι αποφάσεις της Συνέλευσης κινήθηκαν στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ακόμα πιο μαζικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των γονεϊκών οργάνων.

Το νέο Δ.Σ της Ένωσης όπως αυτό προέκυψε από  την 1η Συνεδρίαση  του στις 14/5/2022  είναι το ακόλουθο :

Πρόεδρος: Παρθενιώτης Γιώργος

Αντιπρόεδρος: Φθενός Μανούσος

Γεν. Γραμματέας: Μπιτσάκη Τζένη

Ταμίας: Οικονομίδης Πύρρος

Μέλη: Τόλης Παντελής

Δημήτρης Ποδάρας

Ιωαννίδη Γιώτα

Γερογιάννης Γιάννης

Καρακατσάνης Κώστας"

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ