Η νεροποντή αποκάλυψε τη "γύμνια" του σχολείου

Η νεροποντή αποκάλυψε τη "γύμνια" του σχολείου

Κραυγή αγωνίας από την πρώην Ακαδημία για άμεσες παρεμβάσεις

Άμεσες παρεμβάσεις ζητάει η σχολική κοινότητα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας στο Ηράκλειο, καθώς μια δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή για να αποκαλυφθεί πληθώρα προβλημάτων στο κτίριο. Τάξεις πλημμύρισαν, αλλού το νερό στάζει από το ταβάνι, ενώ σήμερα τμήμα μπαλκονιού αποκολλήθηκε και έπεσε στην αυλή, χωρίς - από καθαρή τύχη - να τραυματιστεί κανένας.

Ο Σύλλογος Γονέων 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποτυπώνοντας σε φωτογραφίες τα πολυάριθμα κτιριακά προβλήματα, ζητάει άμεσες παρεμβάσεις για τους 450 μαθητές και τους δεκάδες εκπαιδευτικούς των 4 σχολείων που συστεγάζονται στο κτίριο.

Η επιστολή του Συλλόγου

Μια δυνατή νεροποντή ήταν αρκετή για να βγουν στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά τα χρόνια κτιριακά προβλήματα του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας: τάξεις μετατράπηκαν σε λίμνες, άλλες τις διέσχιζε κυριολεκτικά ποτάμι το νερό ενώ σε άλλες στάζει ακόμα και τώρα το ταβάνι αφού τα νερά λιμνάζουν σε ταράτσες χωρίς μόνωση και χωρίς υδρορροές. Αποκορύφωμα ήταν σήμερα η αποκόλληση ενός σημαντικού τμήματος της κάτω μεριάς ενός μπαλκονιού στην κεντρική αυλή, όπου ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δε υπήρχαν μαθητές ή εκπαιδευτικοί από κάτω!

            Στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε είναι φανερή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο! Υπενθυμίζουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα συστεγάζονται 4 σχολεία (2ο ειδικό Νηπιαγωγείο, 1ο ειδικό δημοτικό, τα 53ο και 54ο δημοτικά σχολεία) με 450 μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς.

            Με την άμεση παρέμβαση του Συλλόγου μας από κοινού με τις Διευθύνσεις του Σχολικού Συγκροτήματος ήρθε σήμερα κιόλας κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου. Το κλιμάκιο κατέγραψε τις εργασίες που πρέπει άμεσα να γίνουν στο κτίριο και σε συγκεκριμένες αίθουσες ώστε να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε τάξεις που δεν είναι "λίμνες", που δεν τις διασχίζουν "ποτάμια", που δε χρειάζονται γάντια για να μην παγώνουν από την υγρασία!!! Οι εργασίες κάτω από την πίεση μας ξεκίνησαν σήμερα κιόλας! Απαιτούμε να ολοκληρωθούν χωρίς χρονοτριβές και άλλες καθυστερήσεις!

            Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της χρόνιας απουσίας, από πλευράς όλων των μέχρι σήμερα Δημοτικών Αρχών του Δ.Ηρακλείου, οποιουδήποτε προγραμματισμού συντήρησης, αποκατάστασης, αντισεισμικής θωράκισης και ανέγερσης σχολικών κτιρίων.  Σε αυτή την κατάσταση έρχεται να προστεθεί η πάνω από 15 χρόνια πλέον καθυστέρηση υλοποίησης της μελέτης στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, που μεταξύ άλλων σημαντικών εργασιών θα αποκαταστήσει χρόνιες ζημιές, μονώσεις, τα κουφώματα και άλλες ανάγκες που έχει ανάγκη το κτίριο.

             Τα προβλήματα είναι ήδη γνωστά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνολικά στη Δημοτική Αρχή!

Απαιτούμε:

- Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με τη διάθεση του κατάλληλου προσωπικού να ολοκληρωθούν με ευθύνη του Δήμου την επόμενη εβδομάδα όλες οι αναγκαίες άμεσες εργασίες για να μπορούν να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες!

- Άμεσα χωρίς άλλες καθυστερήσεις και με όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις να προχωρήσει με ευθύνη της δημοτικές αρχής ο διαγωνισμός για την ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ