Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης για τα rapid tests των μαθητών

Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης για τα rapid tests των μαθητών

Μαζί με την Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησαν την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης - Ζητούν παρεμβάσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

Την έντονη ανησυχία τους για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μεσούσης της πανδημίας διατυπώνουν η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης και Ένωση Γονέων Ηρακλείου σε ανακοίνωσή τους ζητώντας άμεσα τη λήψη παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν και τη διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου των μαθητών. Μάλιστα, την Πέμπτη συμμετείχαν σε κινητοποίηση που διοργανώθηκε στην 7η ΥΠΕ Κρήτης. 

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνουν:

"Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης και η Ένωση Γονέων Ηρακλείου πραγματοποίησαν χτες 13/1/22, παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο μαζί με τα σωματεία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειου Νοσοκομείου, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Σωματείο Επιστημονικού Προσωπικού ΠΦΥ, τα σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο Οικοδόμων και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, διεκδικώντας:

  • Αύξηση των σημείων που διενεργούνται rapid test, με διατήρηση των ήδη υπαρχόντων, τουλάχιστον από ένα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και ένα σε κάθε δήμο με ιδιαίτερη προσοχή στους σεισμόπληκτους δήμους. Ταυτόχρονα να  διευρυνθεί το ωραρίου των δειγματοληψιών 9πμ-9μμ, με προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού στον ΕΟΔΥ, ώστε να  εξυπηρετούν  τις ανάγκες μαθητών και γονέων ή να υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν διενέργεια  τεστ  σε οποιαδήποτε δομή δημόσια ή ιδιωτική.
  • Να γίνονται μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για να ικανοποιηθεί το αίτημα για κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.
  • Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Ενημέρωση για τον εμβολιασμό από επιστήμονες στα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης και της 7ης ΥΠΕ. 
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με δωρεάν εξετάσεις πρόληψης και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων και των νοσούντων.
  • Πρόσληψη  σχολικών  νοσηλευτών.

Μεταφέρουμε   την   αγωνία   χιλιάδων   γονέων   για   τη   διάδοση   του κορωνοϊού   στα   σχολεία.  Τα νέα  πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα σχολεία καθόλου δεν εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας των παιδιών μας και επιπλέον δημιουργούν μια σειρά από δυσκολίες σε εμάς τους γονείς που δίνουμε καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα. 

Το γεγονός ότι αν  σε  τμήμα  υπάρχει κρούσμα  ο  ανεμβολίαστος  μαθητής πρέπει να  μπει  σε  διαδικασία  διενέργειας  2  rapid test,  για  τα  οποία  όμως     δεν   υπάρχουν οι αντίστοιχες δημόσιες δομές σε κάθε Δήμο για να καλύψουν  την ανάγκη αυτή  και  επιπλέον  οι περισσότερες  λειτουργούν μόνο πρωί, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η  δυνατότητα καθολικά και ενιαία για όλο τον μαθητικό  πληθυσμό να γίνουν δωρεάν τα  rapid test. . 

 Ήδη έχει επιβαρυνθεί πολλαπλά ο οικογενειακός προϋπολογισμός με την εξάπλωση της πανδημίας.  Επιπλέον, δεν υπάρχει  η δυνατότητα από τους  εργαζόμενους γονείς να  μπορούν  να πάρουν άδεια από την εργασία τους για να  προβούν σε  δημόσια  δομή πρωινές  ώρες. 

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις παρεμβάσεις μας για την προστασία της υγείας των παιδιών μας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ