Η Ομοσπονδία Γυναικών στηρίζουν τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία

Συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το απόγευμα της Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 7:00 το απόγευμα γνωστοποίησαν

οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία.

Σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

"Στηρίζουμε έμπρακτα το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ηρακλείου για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, καθώς και την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι εργαζόμενοι έρχονται να καλύψουν τα κενά σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου σε κρίσιμες υπηρεσίες, στις οποίες θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους εάν αποχωρήσουν.

Οι εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τι σημαίνει ανασφάλεια, απληρωσιά, ανεργία, η αγωνία για την επιβίωση της οικογένειας.

Καλούμε τις γυναίκες να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό στίγμα στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας. Με την αγωνιστική συμμετοχή τους να καταδικάσουν την πολιτική που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, την ανακύκλωση της ανεργίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χωρίς μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού.

Είναι η ίδια πολιτική που προωθούν από κοινού ΝΔ και ΕΕ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, την οποία αποδέχεται η πλειοψηφία της Διοίκησης του Δήμου, που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, ιδιωτικοποιώντας την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο κλπ."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση