Η σημασία των Γραφείων Πρακτικής Άσκησης για τα ελληνικά ΑΕΙ

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Πώς οι φοιτητές συνδέονται με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις - Μια σημαντική συνάντηση στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε η 22η Συνάντηση των Γραφείων Πρακτικής Άσκησης των ΑΕΙ της Ελλάδας.

Πλήθος εκπροσώπων από τα Γραφεία Πρακτικής Άσκησης βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου για να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τη διασύνδεση της αγοράς εργασίας με τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Στο προεδρείο της Συνάντησης βρέθηκαν οι:

  • Δημήτρης Παπάζογλου, Αναπληρώτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο διοργάνωσε την 22η Συνάντηση
  • Ευθύμιος Προβίδας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο διοργάνωσε την 21η Συνάντηση και
  • Αναστάσιος Μικρόπουλος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο θα διοργανώσει την 23η Συνάντηση

praktiki askisi2

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης οργάνωσε την 22η Συνάντηση των Γραφείων Πρακτικής Άσκησης των ΑΕΙ της Ελλάδας, εδώ στο Ηράκλειο. Το δίκτυο των Γραφείων Πρακτικής Άσκησης είναι ένα δίκτυο με πλούσια εμπειρία πάνω στο κομμάτι της πρακτικής και στο οποίο συμμετέχουν επιστημονικά υπεύθυνοι όλων των Πανεπιστημίων της χώρας. Ουσιαστικά αποτελεί αρωγό της Πολιτείας πάνω σε θέματα πρακτικής άσκησης και βοηθάει ώστε να λυθούν προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της πρακτικής άσκησης στα Πανεπιστήμια. Η πρακτική άσκηση ουσιαστικά είναι η γέφυρα που συνδέει τις σπουδές των φοιτητών με την αγορά εργασίας και τους δίνει τα εφόδια ώστε να συνεχίσουν στην επαγγελματική τους ζωή» δήλωσε στο Cretalive ο κ. Δημήτρης Παπάζογλου, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ιδρυματικά Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης.

Dimitris Papazoglou

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης οργανώνει την Συνάντηση των Γραφείων Πρακτικής Άσκησης των ελληνικών ΑΕΙ τα οποία για πάνω από μία δεκαετία συντονίζονται και αποτελούν τη διασύνδεση των ελληνικών πανεπιστημίων με την οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης και εκπαίδευσης των φοιτητών μας αλλά και σύνδεσης με την οικονομία καθώς και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Με δεδομένη την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπου οι περισσότερες είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πιθανότατα να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν την πρακτική άσκηση, η δυνατότητα αυτή επιχορήγησης της πρακτικής άσκησης από τα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια είναι πάρα πολύ σημαντική και για τους αποφοίτους μας αλλά και για τις επιχειρήσεις» τόνισε από την πλευρά του στο Cretalive o κ. Γιώργος Κοσιώρης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.

Giorgos Kosioris

Η 22η Συνάντηση διοργανώθηκε από το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο της πράξης «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ