Η τουρκική φρεγάτα συνεχίζει να παρακολουθεί το ερευνητικό ανοιχτά της Σητείας

Η τουρκική φρεγάτα συνεχίζει να παρακολουθεί το ερευνητικό ανοιχτά της Σητείας

Τι απάντησε το Nautical Geo όταν παρενοχλήθηκε από την τουρκική φρεγάτα

Την απάντηση του ερευνητικού πλοίου «Nautical Geo» όταν η τουρκική φρεγάτα το προσέγγισε ανατολικά της Κρήτης και απαίτησε να σταματήσει τις έρευνες στο πλαίσιο της χαρτογράφησης για την πορεία του αγωγού EAST MED και να αποχωρήσει, αποκαλύπτει το OPEN.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, όταν η τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε το γαλλικό ερευνητικό πλοίο η απάντηση του Γάλλου καπετάνιου σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ήταν η εξής: «Πραγματοποιούμε γεωφυσικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας σύμφωνα με τις οδηγίες πλοήγησης των ελληνικών αρχών. Έχουμε πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες από την Ελλάδα».

Η συγκεκριμένη απάντηση, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ και η δημοσιογράφος, είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς ότι η NAVTEX είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ασφαλώς εντός της ελληνικής δικαιοδοσίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα παραμένει και αυτή την ώρα, περίπου 30 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, όπως επίσης παραμένει στην περιοχή και το γαλλικό ερευνητικό πλοίο που συνεχίζει τη δραστηριότητά του για λογαριασμό της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. 

df

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε επίσης:

Τουρκικό πολεμικό παρενόχλησε ερευνητικό πλοίο ανοιχτά της Σητείας

YΠΕΞ: Έντονο διάβημα στην Άγκυρα για τις προκλήσεις στην Κρήτη

Τουρκική Navtex στην περιοχή της Κρήτης

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ