Ηγουμενίδης: Ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες η τροπολογία Κεραμέως για ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω διαδικτύου

Ηγουμενίδης: Ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες η τροπολογία Κεραμέως για ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω διαδικτύου

Την αντίθεσή του δηλώνει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηγουμενίδης, στην εισαγωγή της διδασκαλίας μέσω διαδικτύου, λόγω προσωπικών δεδομένων αλλά και απόπειρας διάρρηξης της σχέσης μαθητή-δασκάλου. Σε δήλωσή του ο κ.Ηγουμενίδης αναφέρει: 

«Με αιφνιδιαστικό τρόπο και χωρίς διαβούλευση, η Υπουργός Παιδείας κατέθεσε αργά χθες το απόγευμα στη Βουλή τροπολογία η οποία ψηφίστηκε το βράδυ και με την οποία για πρώτη φορά επιδιώκεται η εισαγωγή της ταυτόχρονης διδασκαλίας μαθητών που βρίσκονται με φυσική παρουσία στην αίθουσα με μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα εξ αποστάσεως.  

Εκτός από τα πολύ σοβαρά ζητήματα προσωπικών δεδομένων που τίθενται, γίνεται φανερό ότι επιδιώκεται η διάρρηξη της πολύτιμης σχέσης μεταξύ μαθητή και δασκάλου, και η καταπάτηση της ιερής ιδιωτικότητας της διδασκαλίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της Παιδείας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τους μαθητές και να επιδείξει σεβασμό απέναντι στο θεσμό της διδασκαλίας στις σχολικές τάξεις, και να προχωρήσει στην άμεση απόσυρση μιας τόσο επικίνδυνης και αντιπαιδαγωγικής ρύθμισης. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη, ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες για την Παιδεία και την ασφάλεια των παιδιών μας».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ