Ηγουμενίδης από το βήμα της Ολομέλειας: Εγγεγραμμένη στο DNA της Αριστεράς η υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Newsroom
Newsroom

«Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη είναι σαφής. Τον είπε με τον πιο σαφή τρόπο ο κ. Βορίδης. Είναι να μην ξαναβρεθεί η Αριστερά στην κυβέρνηση, να εδραιώσει την εξουσία του μαζί με την οικονομική ολιγαρχία που τον στηρίζει, να χαλιναγωγήσει τις επιλογές του ελληνικού λαού»

Την προκλητική σιωπή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις επιβεβαιωμένες παρακολουθήσεις των αρχηγών ενόπλων δυνάμεων και Υπουργού της Κυβέρνησης από τον κ. Μητσοτάκη ανέδειξε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης.

«Όσοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μέχρι τώρα μίλησαν, δεν απάντησαν λέξη για αυτά», σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης, τονίζοντας: «Το γεγονός είναι ένα: Η ΕΥΠ, η υπηρεσία που πήρε στο γραφείο του, στην ευθύνη του, στον έλεγχό του ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατεύματος, παρακολουθούσε έναν Υπουργό του. Είναι αυτό ή όχι βαθιά προσβολή στη δημοκρατία; Είναι αυτό το γεγονός ή όχι βαθιά προσβολή στο κράτος δικαίου; Είναι αυτό ή όχι βαθιά προσβολή στην κοινωνία που αγωνίζεται καθημερινά να τα φέρει βόλτα;», επέμεινε ο Νίκος Ηγουμενίδης προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής.

«Σας ερωτώ, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, το εξής: Ποιος Πρωθυπουργός είναι πιο επικίνδυνος για τον τόπο; Ο Πρωθυπουργός που παίρνει την ΕΥΠ στο Γραφείο του, αλλά δεν έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται στο σύνολό της τη δραστηριότητά της ή ο Πρωθυπουργός που παίρνει στο Γραφείο του την ΕΥΠ, οργανώνει τη δραστηριότητά της και τη συσκότιση αυτής της δραστηριότητας; Ποια εκδοχή προτιμάτε; Αύριο που θα έρθουν εδώ οι πολιτικοί Αρχηγοί θα χειροκροτήσετε όρθιοι όλοι σας τον κ. Μητσοτάκη σαν Πρωθυπουργό ανεπάρκειας ή σαν Πρωθυπουργό «αρχινονό»; Ποιο από τα δύο θέλετε;», ρώτησε με νόημα ο βουλευτής.

«Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη είναι σαφής. Τον είπε με τον πιο σαφή τρόπο ο κ. Βορίδης. Είναι να μην ξαναβρεθεί η Αριστερά στην κυβέρνηση, να εδραιώσει την εξουσία του μαζί με την οικονομική ολιγαρχία που τον στηρίζει, να χαλιναγωγήσει τις επιλογές του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

«Τα κάνατε όλα τόσο καλά που ακόμα και η επίσκεψη της Υπουργού Υγείας μαζί με τον κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη στο νοσοκομείο όπου δούλευα πριν γίνω Βουλευτής, χρειάστηκε δύο κλούβες των ΜΑΤ προπομπό», σημείωσε για την επίσκεψη Μητσοτάκη και Υπουργών του στην Κρήτη ο βουλευτής.  

«Φτάσατε στο σημείο πραγματικά να χρησιμοποιείτε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για τη χειραγώγηση του λαού μας. Αυτά είναι εγγεγραμμένα στο DNA της δεξιάς παράταξης. Στον αντίποδα, αυτό το θέμα που αφορά τη δημοκρατία είναι συστατικό στοιχείο της Αριστεράς. Είναι συστατικό στοιχείο εγγεγραμμένο στο DNA της παράταξής μας. Είναι ένα θέμα που δεν συμψηφίζεται, δεν αγνοείται, δεν παραγνωρίζεται. Γι’ αυτό είναι στην πρώτη γραμμή τα θέματα της δημοκρατίας. Έχουμε ευθύνη να αντισταθούμε σε όλη αυτήν την επιχείρηση συλλογικού εθισμού της κοινωνίας σε τοξικές πολιτικές συμπεριφορές».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ