Ηγουμενίδης: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την ύδρευση!

Newsroom
Newsroom

Κατέθεσε αναφορά, με την συνυπογραφή των Σ. Βαρδάκη και Χ. Μαμουλάκη

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατέθεσε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ) με τίτλο «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά» μέσα από την οποία αναδεικνύονται όλες οι πτυχές του νομοσχεδίου με το οποίο διευκολύνεται η αντισυνταγματική ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης. Η αναφορά απευθύνεται στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και στον Υπουργό Εσωτερικών, ενώ επίσης τη συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που καταθέτει ο Νίκος Ηγουμενίδης, η Ρυθμιστική Αρχή  Ενέργειας μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) στην οποία επιδιώκεται να «περάσει» ο έλεγχος των υδάτων: «Δεν υφίσταται ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής στα νερά γιατί δεν υφίσταται το ανταγωνιστικό πλαίσιο, με άλλα λόγια δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά, την οποία πρέπει να εποπτεύσει, να ελέγξει και να ρυθμίσει για να τηρηθούν οι κανόνες ανταγωνισμού», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.Σχετικά μάλιστα με τις αυξημένες αρμοδιότητες που παραχωρούνται πλέον στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ.,  η τελευταία θα μπορεί να προτείνει αναδιοργάνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος με συγχωνεύσεις και συνενώσεις των παρόχων υπηρεσιών ύδατος. 

Σε όλους τους τόνους επισημαίνεται μέσα από την αναφορά που κατατίθεται ότι «το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται  να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και του συντάγματος που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση τους».Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ