Ημερίδα: "Οι Δασικοί Χάρτες και Κτηματολόγιο"

Ημερίδα: "Οι Δασικοί Χάρτες και Κτηματολόγιο"

Στο Πολύκεντρο Μοιρών

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, διοργανώνει ημερίδα, με θέμα “Δάση, Δασικοί Χάρτες και Κτηματολόγιο”, στο Πολύκεντρο Μοιρών, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 5.30 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή,τον αρχιτέκτονα μηχανικό, κ. Θεοδωράκης Γεώργιος.

Είναι γνωστή η νέα επίθεση πού δέχονται οι κάτοικοι της υπαίθρου με την προσπάθεια υφαρπαγής των περιουσιών τους μέσα από την διαδικασία δημιουργίας των λεγόμενων «δασικών χαρτών».

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, ως δευτεροβάθμιο όργανο συλλόγων,  δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της υπαίθρου, για να συνδράμει στην προστασία του περιβάλλοντος και για να προστατεύσει και αναδείξει διαχρονικά τον πολιτισμό των περιοχών της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει ημερίδες για την ενημέρωση  των κατοίκων της περιοχής μας ώστε να παροτρύνει τους συμπολίτες μας να οργανώσουν αντίδρασή, ενάντια  σε αυτή την αντιαγροτική- κτηνοτροφική προσπάθεια. 

 Ακλόνητη πεποίθηση του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς, είναι ότι “αν καταρρεύσει η ύπαιθρος, θα πάψει να υπάρχει η Ελλάδα”.

Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας, οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στην αγροτική γη, και είναι η ψυχή της ταυτότητά μας.

Στην εκδήλωση θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid 19.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ