Ηράκλειο: Απόγνωση μετά τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση - Δείτε βίντεο

"Ολική καταστροφή" περιγράφουν παραγωγοί στον Προφήτη Ηλία

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις περιοχές της ενδοχώρας του Ηράκλειο που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου που συνοδεύτηκαν από έντονες χαλαζοπτώσεις, με παραγωγούς να κάνουν λόγο για τεράστιες ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και άλλες καλλιέργειες.

 

 

Στο επίκεντρο της σφοδρής χαλαζόπτωσης όπως γράψαμε στο Cretalive.gr,  βρέθηκαν ο Προφήτης Ηλίας, οι Δαφνές, το Κυπαρίσσι και το Βενεράτο, όπου το χαλάζι και η έντονη βροχόπτωση άφησαν πίσω τους κατεστραμμένα αμπέλια και σοβαρά χτυπήματα ακόμη και σε ελαιόδεντρα.

"Ολική καταστροφή" περιγράφουν παραγωγοί στον Προφήτη Ηλία, τονίζοντας ότι τα επιτραπέζια αμπέλια αλλά και καλλιέργειες πεπονιού καταστράφηκαν ολοσχερώς, με τις ζημιές να εκτείνονται σε χιλιάδες στρέμματα.

 

Δείτε βίντεο από τις καταστροφές στην περιοχή του Προφήτη Ηλία

 

 

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο, Πρίαμο Ιερωνυμάκη, η χαλαζόπτωση μπορεί να μην διήρκησε ούτε μια ώρα, αλλά υπήρξε καταστροφική. «Ήταν μια έντονη χαλαζόπτωση, με το χαλάζι που έπεφτε να είναι πολύ χοντρό. Υπολογίζεται ότι έπεσαν εξήντα με εβδομήντα χιλιοστά βροχής» ανέφερε ο κ. Ιερωνυμάκης, ο οποίος εξήγησε ότι βρήκε τις αμπελοκαλλιέργειες σε τέτοιο στάδιο, που κατέστρεψε ένα σημαντικό μέρος των αμπελιών της περιοχής, προκαλώντας όμως ζημιές που θα επηρεάσουν και την επόμενη χρονιά. «Δεν χάνεται μόνο το εισόδημα, αλλά και το κεφάλαιο του αμπελιού» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε ότι οι παραγωγοί βρίσκονται σε αναστάτωση και απόγνωση, αφού σε περίπου 60 μέρες θα τρυγούσαν. Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο, έκανε γνωστό ότι από αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα ξεκινήσει ελέγχους. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση