Ηράκλειο για Όλους: Η κυβέρνηση αγνοεί το σχεδιασμό του δήμου για το αεροδρόμιο

"Σε αναμονή για την διόρθωση αυτής της «ατυχούς» δήλωσης από τον κ. υπουργό"

Για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου Ηρακλείου τοποθετείται η παράταξη "Ηράκλειο για Όλους", τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο δήμος Ηρακλείου έχει προχωρήσει ήδη σε σχεδιασμό για την έκταση του αεροδρομίου.

Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Η έκταση του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης και οι όροι αξιοποίησής της μετά την μεταφορά του στο Καστέλι θα πρέπει τουλάχιστον να λαμβάνουν υπόψη τους την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση. Με έκπληξη είδαμε την «άστοχη» δήλωση του κ Καραμανλή που περιγράφει ότι θα ζητηθεί μια κοστολογημένη πρόταση από τον ιδιωτικό τομέα για την αξιοποίηση του αεροδρομίου, δήλωση που αγνοεί παντελώς όλες τις ενέργειες και το σχεδιασμό που έγκαιρα έχει κάνει ο Δήμος Ηράκλειου.

Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι για να πέτυχουμε βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη θα πρέπει να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και να σχεδιάσουμε «από τα κάτω» ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Ηράκλειου αλλά και της Κρήτης γενικότερα για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές.

Σε αναμονή λοιπόν για την διόρθωση αυτής της «ατυχούς» δήλωσης από τον κ. υπουργό και την έγκριση εκπόνησης του ειδικού χωρικού από το Δήμο Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν αποδειχτεί ότι η δήλωση του κ υπουργού δεν ήταν «ατυχής» αλλά απολύτως συνειδητή τότε θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Ηράκλειου είναι αποκλειστικός ιδιόκτητης σε μεγάλο τμήμα της έκτασης με ότι αυτό συνεπάγεται για το σχεδιασμό της.  

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΣΙΣΑΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΕΡΙΣΙΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ

ΝΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ