Ηράκλειο: Rapid test και στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης

Ηράκλειο: Rapid test και στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης

Σε λειτουργία το δεύτερο σταθερό σημείο διεξαγωγής τεστ στο Ηράκλειο

Ένα ακόμα σταθερό σημείο για την δωρεάν διεξαγωγή rapid test ανίχνευσης του Covid-19 εγκαινιάστηκε την Τρίτη 20 Απριλίου στο κέντρο του Ηρακλείου. Και συγκεκριμένα, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης (Άγιος Μηνάς), όπου τοποθετήθηκε οικίσκος προκειμένου όσοι δημότες το επιθυμούν να έχουν την δυνατότητα υποβολής σε rapid test από το προσωπικό του ΕΟΔΥ,  καθημερινά (και τις  Κυριακές), από τις 10 το πρωί  έως τις 2 το μεσημέρι. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί αντίστοιχο σημείο στην Πλατεία Ελευθερίας. Και τα δυο σημεία δημιουργήθηκαν με την συνεργασία του ΕΟΔΥ, της 7ης ΥΠΕ, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και ειδικά  για το σημείο στην Αγία Αικατερίνη, με την συμπαράσταση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.   

agia aikaterini

 Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος και οι Εφημέριοι του Ι.Ν. Αγίου Μηνά, παρουσία της Διοικήτριας 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένας Μπορμπουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρου Βαμβακά, του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ρένας Παπαδάκη, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίς Γιώργου Καραντινού. 
 Ακόμη παρευρέθηκαν ο Προϊσταμένος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ κ. Μιχάλης Πλατάκης, ο Συντονιστής Επόπτης Ιατρός των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ ΠΕ Ηρακλείου κ. Παναγιώτης Μαματζάκης και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμαρχος τόνισε σχετικά: «Θεωρούμε ιδιαίτερα χρήσιμα όπλα στην μάχη  κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του covid – 19 τους συνεχείς ελέγχους. Για αυτόν τον λόγο συνεργαστήκαμε στην δημιουργία και δεύτερου σταθερού σημείου διεξαγωγής rapid test, προκειμένου να διευκολύνουμε όσους δημότες επιθυμούν να ελεγχθούν».

Rapid Test Αγία Αικατερίνη

 

Δείτε επίσης:

Και δεύτερο σημείο για rapid test στο Ηράκλειο

Αναθεώρηση του σημείου rapid test ζητούν οι γονείς

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ