Το ΙΤΕ για την Βράβευση του Ελευθέριου Οικονόμου

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας σε ανακοίνωσή τους συγχαίρουν θερμά τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώτο Πρόεδρο του ΙΤΕ, Ελευθέριο Οικονόμου για τη βράβευσή του με το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Ο Λευτέρης Οικονόμου, μαζί με τους Φώτη Καφάτο, Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Διονύσιο Τσιχριτζή, υπήρξαν οι πρωτεργάτες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου, σήμερα, Ερευνητικού Κέντρου της Χώρας, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Το όραμά τους έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου Κρήτης (Ε.Κ.Ε.Κ.), αρχικά με τρία Ινστιτούτα στο Ηράκλειο, το οποίο στη συνέχεια, μετεξελίχθηκε στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με Ινστιτούτα και Δομές σε 8, πλέον, πόλεις της Ελλάδας.

Ο Λευτέρης Οικονόμου υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΤΕ, από την ίδρυσή του έως το 2004, και ο θεμελιωτής της λαμπρής πορείας που συνεχίζει να διαγράφει το Ίδρυμα μέχρι σήμερα. Η ερευνητική και διοικητική του προσφορά είναι ανεκτίμητη. Το ΔΣ και ολόκληρη η κοινότητα του ΙΤΕ είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη βράβευσή του.

Είναι αξιοσημείωτο και ιδιαίτερα σημαντικό ότι, το έτος 2018, ο Δήμος Ηρακλείου είχε απονείμει το Βραβείο Ηθικής Τάξεως στο ΙΤΕ, για τη συνολική προσφορά του στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη τη Χώρα. Οι πρόσφατες βραβεύσεις, μαζί με εκείνες των επίσης πρωτεργατών της δημιουργίας του ΙΤΕ, Φώτη Καφάτου το 2003 και Γρηγόρη Σηφάκη το 2017, από τον Δήμο Ηρακλείου, σηματοδοτούν την αριστεία του Ιδρύματος, αλλά και την ευρεία αναγνώρισή του από την τοπική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΤΕ, ευχαριστούν τον Καθηγητή Ελευθέριο Οικονόμου για την μακρόχρονη και καταλυτική συνεισφορά του στη διαμόρφωση του ερευνητικού και ακαδημαϊκού οικοσυστήματος της Κρήτης και του εύχονται ολόθερμα υγεία, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην επιστήμη".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ