Το ΙΤΕ και η συνεργασία στ' Ανώγεια, με "όχημα" την εκπαίδευση

Το ΙΤΕ και η συνεργασία στ' Ανώγεια, με "όχημα" την εκπαίδευση

Πρωτοκόλλο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων Σταυράκειου Γυμνασίου-Λυκείου Ανωγείων

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου-Λυκείου Ανωγείων υπεγράφη χθες, Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, από τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη και από τους κ.κ. Βασίλη Δραμουντάνη, Πρόεδρο, και Αναστάσιο Μπαγκέρη, Κοσμήτορα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Στόχος της συνεργασίας αυτής αποτελεί η  ενίσχυση της συμβολής των δύο φορέων στην ανάπτυξη της κοινωνίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ευρύτερα, μέσω της προαγωγής του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου και μέσω της ανάληψης δράσεων που θα αποσκοπούν στην καλλιέργεια του αισθήματος της φιλομάθειας, αλλά και στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, στους μαθητές αλλά και στον ενήλικο πληθυσμό του Δήμου Ανωγείων. Για την υλοποίηση των στόχων αυτών, προβλέπεται η συνεργασία ερευνητών του ΙΤΕ με ομάδες καθηγητών και μαθητών στην εκπόνηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων, θερινών σχολείων και ποικίλων άλλων δράσεων.

Σχετικά με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, δήλωσε :

«Η επισφράγιση της συνεργασίας με τον Σύλλογο Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Σχολείου αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς. Μέσω αυτής το ΙΤΕ φιλοδοξεί, με όχημα την εκπαίδευση και την έρευνα, να συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της ιστορικής κοινότητας των Ανωγείων, με την καλλιέργεια, ενίσχυση και προάσπιση ηθικών και εκπαιδευτικών αξιών που θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και ανάδειξη της τοπικής κοινωνίας. Τα οφέλη θα είναι αμφίδρομα και πολλαπλά, καθώς τα Ανώγεια αποτελούν κοιτίδα πολιτισμού και τέχνης με ανεξίτηλη προσφορά στην ιστορία του τόπου».

Επίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων, κ. Βασίλης Δραμουντάνης, δήλωσε:

«Ο άνθρωπος, χιλιάδες χρόνια πριν πει τη λέξη ’’έρευνα’’, υπηρέτησε την ιδέα της. Η έρευνα, είναι ίσως η βαθύτερη ιδέα που μυστηριωδώς φυτεύτηκε στο ανθρώπινο είδος, άλλαξε συντριπτικά τη ροή της εξέλιξης στη Γη και είναι η εντολή που συνεχίζει να καθορίζει κάθε μας βήμα προς την κοινωνία, τον πλανήτη και το άγνωστο σύμπαν.

Το ΙΤΕ υποστηρίζει σταθερά την αρχέγονη τάση της ανθρωπότητας να αναζητά το επόμενο βήμα. Αναζητούμε κι εμείς το επόμενο βήμα εμπρός, μιας κοινωνίας με πολλές και σπουδαίες κατακτήσεις αλλά και με βαριές πληγές. Αυτό το επόμενο βήμα εμπρός θα αναζητήσουμε μαζί με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, σε μια προσπάθεια προέκτασης της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τη νέα γενιά των Ανωγείων, είτε αυτή φοιτά στο Σταυράκειο Γυμνάσιο και Λύκειο είτε όχι. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του ΙΤΕ καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη και όλους τους ωραίους ανθρώπους του Ιδρύματος που βοήθησαν να φτάσουμε σήμερα στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μας και στην αισιοδοξία που αυτό γεννά».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ