Και εκτός νομού η Τροχαία Ηρακλείου για την οδική ασφάλεια

Newsroom
Newsroom

Μετά την καμπάνια ενημέρωσης για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας που έλαβε χώρα το φετινό καλοκαίρι στους 8 Δήμους του Νομού Ηρακλείου, αστυνομικοί από την Τροχαία Ηρακλείου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη του Λασιθίου

Στην Πανευρωπαική Ημέρα Χωρίς Θανατηφόρο Τροχαίο, που έχει οριστεί από την ΕΕ η 26η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, αφιερώθηκε η δράση “Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor” που πραγματοποιήθηκε από την Τροχαία Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης το Σάββατο το απόγευμα στη Σητεία του Ν. Λασιθίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και το Δήμο Σητείας.

Μετά την καμπάνια ενημέρωσης για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας που έλαβε χώρα το φετινό καλοκαίρι στους 8 Δήμους του Νομού Ηρακλείου, αστυνομικοί από την Τροχαία Ηρακλείου ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας επισκέφθηκαν την όμορφη πόλη του Λασιθίου, όπου από κοινού με τους συναδέλφους τους αστυνομικούς του τοπικού Α.Τ., διαπαιδαγώγησαν τα 107 παιδιά που βρέθηκαν στο χώρο με βιωματικά – διαδραστικά παιχνίδια καθώς επίσης συζήτησαν και υπενθύμισαν στους μεγαλύτερους βασικούς κανόνες πρόληψης και αποτροπής των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας όλων μας κατά τις μετακινήσεις μας.

τροχαία Σητεία

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας Αστυνόμος Β΄ Βουτυράκης Εμμανουήλ : “Στο πλαίσιο δράσεων της υπηρεσία μας για τη διαμόρφωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και παιδείας στα νέα παιδιά, με σκοπό να μεγαλώσουμε νέες γενιές καλύτερες από τη δική μας, όσο αφορά την συμπεριφορά των συμπολιτών μας στο δρόμο, ώστε να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν τα τροχαία ατυχήματα και η αιματοχυσία που συμβαίνει στην άσφαλτο, θα πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση εδώ στη Σητεία.

Όπως θα δείτε σήμερα και εσείς, υπάρχει μία αξιοζήλευτη δράση από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, τον Διοικητή του Αστυνόμο Στέλιο Καρακούδη και τους συνεργάτες του, η οποία έχει τεράστια απήχηση στην περιοχή όπου την εκδηλώνουν. Με σκοπό κάτι παρόμοιο να υιοθετήσουμε κι εμείς , ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να έρθουν στη Σητεία και να παρουσιάσουν τη δράση αυτή, να χαρούν και τα δικά μας παιδιά όπως χαίρονται και τα δικά τους στο Ηράκλειο.

Τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ανταπόκριση, τους εύχομαι να έχουν πάντα τέτοιες ανάλογες δράσεις ώστε να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην περιοχή τους. Σήμερα βλέπετε κι εσείς την χαρά των παιδιών και την προσμονή να ζήσουν αυτό το παιχνίδι, περιμένω κι εγώ να το δω με μεγάλη αγωνία και ελπίζω κι εμείς στο μέλλον να καταφέρουμε να κάνουμε αν όχι κάτι ανάλογο κάτι που να πλησιάζει με αυτό ώστε να πετύχουμε τον επιδιωκόμενο στόχο, να μάθουν τα νέα παιδιά ότι πρέπει να οδηγούμε με σεβασμό προς το συνάνθρωπό μας, με σύνεση στην οδήγηση γιατί από αυτήν την χώρα δεν περισσεύει κανένας.

τροχαία Σητεία

Τέτοιες δράσεις όπως τη σημερινή θα συνεχιστούν και στα σχολικά συγκροτήματα, θα αφιερώσουμε χρόνο στην πρόληψη γιατί αυτό το κομμάτι είναι που δεν φαίνεται και αυτή είναι η Αστυνομία. Η Αστυνομία δεν είναι μόνο η καταστολή και το κυνήγι των προστίμων , η Αστυνομία είναι πρόληψη, η Αστυνομία είναι κοντά στον πολίτη και στα παιδιά και αυτή η δουλειά που δεν φαίνεται.

Να ευχαριστήσω για άλλη μία ακόμα φορά το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου τον Καρακούδη Στέλιο για την ανταπόκρισή του και εύχομαι στο μέλλον να συνεχίσει με την ίδια δύναμη που έχει τις δράσεις αυτές, γιατί ξέρω την ευαισθησία του απέναντι στα παιδιά και γενικά στους πολίτες και το πόσο έργο έχει καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας. Να ευχαριστήσω τον Δήμο Σητείας για την υποστήριξή του στη σημερινή εκδήλωση καθώς και την ΕΤΕΑΚ για την συνδρομή τους στη σημερινή εκδήλωση στα θέματα πρώτων βοηθειών.”

τροχαία Σητεία

Τα παιδιά που επισκέφθηκαν το χώρο με τα ποδήλατά τους και το προστατευτικό τους κράνος, ξεκίνησαν τη δράση με ποδηλατοβόλτα στους δρόμους της Σητείας, ενώ στη συνέχεια διαγωνίσθηκαν στο στίβο μάχης του Survivor αποκτώντας νέες βασικές γνώσεις κυκλοφοριακής αγωγής. Επίσης στο πλαίσιο της δράσης γνώρισαν και τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ είχαν την ευκαιρία να βγάλουν και φωτογραφίες πάνω στη μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ. Σε όλα τα παιδιά δόθηκε ως αναμνηστικό δώρο ένα ενδεικτικό δίπλωμα ποδηλάτου ενώ στους τρεις πρώτους μετάλλια. Επίσης μετάλλια δόθηκαν και στους τρεις πρώτους νικητές - ενήλικες του τηλεκουίζ οδικής ασφάλειας της Τροχαίας Ηρακλείου, με τον νικητή να κερδίζει επίσης μία δωροεπιταγή από τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης.

τροχαία Σητεία

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ