Και γνώση και δώρα, στο παιχνίδι της Τροχαίας!

Στο Λύκειο Γαζίου η Τροχαία Ηρακλείου και το Α.Τ.Μαλεβιζίου, για να δώσουν τα "φώτα" τους σε θέματα οδικής ασφάλειας, με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό!

Ενημερώθηκαν, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ, έπαιξαν και κέρδισαν ... σε πολλαπλά επίπεδα! Ο λόγος για τους μαθητές της Β' και Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Γαζίου που από σήμερα είναι ... σοφότεροι σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενώ τρεις μαθήτριες κέρδισαν και δώρο!

Το διαδραστικό project παρουσίασε στα παιδιά ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης, ενώ η δράση ολοκληρώθηκε με παιχνίδι! Τα τρία πρώτα βραβεία απονεμήθηκαν στην Παρασκευή Νταγιαντά που κέρδισε ένα κράνος προδιαγραφών ασφαλείας, τη Γεωργία Μανιαδή που κέρδισε ένα hands free και τη Μαρία Νύχταρη που κέρδισε επίσης ένα hands free.

Ομιλητής στην εκδήλωση ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου Αστυνόμος Β' Στέλιος Καρακούδης και ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου Υπαστυνόμος Α’ Κώστας Αλεξάκης.

Τα δώρα ήταν προσφορά του Δήμου Μαλεβιζίου δια της εκπροσώπου του -  αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας, Χρύσας Λυρώνη. Μετά το πέρας της δράσης, μάλιστα, επιδόθηκε ψήφισμα στην αντιδήμαρχο με προτάσεις για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη των τροχαίων στην περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

Της ενημέρωσης και του παιχνιδιού είχε προηγηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ "Πεταλούδες στην Άσφαλτο", ενός αφιερώματος της ΕΡΤ στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων. 

Την εκδήλωση συντόνισαν:

  • Η διεύθυνση του ΓΕΛ Γαζίου
  • Οι σύμβουλοι σχολικής ζωής και υπεύθυνοι του ομίλου εθελοντών μαθητών του Λυκείου Γαζίου: κα Καλαϊτζάκη Ειρήνη και Γαρεφαλάκη Σοφία

 

Δείτε επίσης:

Στους μαθητές στην Τύλισο, το μήνυμα της οδικής ασφάλειας

Δράσεις Οδικής Ασφάλειας από το Δήμο Μαλεβιζίου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ