Και οι γονείς, στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Και οι γονείς, στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Αύριο Τετάρτη, στη 1.30 μετά το μεσημέρι, στην 7η ΥΠΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ στέκονται οι γονείς μαθητών, συμμετέχοντας στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1.30 μετά το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στις 13:30 στην 7η ΥΠΕ, προκειμένου να διεκδικήσουμε συλλογικά ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των παιδιών μας.

Ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας,  που η κατάσταση έχει γίνει ακόμα πιο εκρηκτική για εμάς και τα παιδιά μας, αφού η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μέσα στα σχολεία, ο αγώνας μας για ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας είναι επιτακτικός.

Η πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων έδειξε την υποκρισία της κυβέρνησης ότι δήθεν «όλα είναι έτοιμα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων» και αποδεικνύει την απουσία του κράτους για την υγειονομική προστασία στα σχολεία, για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Τα πολυάριθμα τμήματα που στεγάζονται σε μικρές αίθουσες και δε διασφαλίζουν τις απαιτούμενες αποστάσεις, η έλλειψη καθαριστριών σε πολλά σχολεία κατά την πρωινή λειτουργία τους, οι ακατάλληλοι χώροι ατομικής υγιεινής, τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα, αποτελούν μερικά από τα πολλά και σοβαρά ζητήματα που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αργά ή γρήγορα θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον ιό.

Το παράδειγμα του επιβεβαιωμένου κρούσματος στο Σχολείο Βουτών Ηρακλείου ενισχύει τις ανησυχίες μας, καθώς φάνηκε η πλήρης αδυναμία του κράτους να αναλάβει την ευθύνη και να διεξάγει τα απαραίτητα προληπτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να υποχρεώνονται στο να αναλάβουν το κόστος και την ατομική ευθύνη για αυτό.

Διεκδικούμε:

·Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της υγείας.

·Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας.

·Εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας.

·Ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ πλήρως στελεχωμένων με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. 

·Ενίσχυση της ΠΦΥ σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

·Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους σε εργαζόμενους σε Υγεία-Πρόνοια, ΜΜΜ, εστίαση, τουρισμό, εμπόριο και σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

·Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

·Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

·Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της εποχής.

·Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ