Και το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων στην κινητοποίηση της Τετάρτης

Newsroom
Newsroom

Στάση εργασίας και συμμετοχή στην απεργία

Το Σωματείο Επισιτισμού Νομού Χανίων, ως φόρο τιμής στα θύματα και τους τραυματίες του εγκλήματος των Τεμπών, όπως σημειώνει, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση, μεθαύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στην πλατεία δημοτικής Αγοράς, προκηρύσσοντας  στάση εργασίας από έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει:

"Όλα εκείνα που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών είναι ακόμα παρών. Το κόστος των μέτρων ασφάλειάς στους χώρους δουλειάς μπαίνει σε αντιπαράθεση με τα κέρδη, οι εργασιακές συνθήκες εξόντωσης μπαίνουν στο κυνήγι του κέρδους και οι ζωές μας δεν αξίζουν τίποτα αν τα διαφαινόμενα κέρδη έρχονται με μεγάλο ρυθμό. Το έγκλημα των Τεμπών ήταν προδιαγεγραμμένο και προειδοποιημένο για όλους αυτούς τους λόγους.  

Την ίδια στιγμή που τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων ζαλίζουν το νοσοκομείο μας είναι υπό κατάρρευση, το Πολυτεχνείο και τα Ανώτατα ιδρύματα της χώρας υποβαθμίζονται, οι αγρότες ξεκληρίζονται λόγο της φορολογίας και το κόστος παραγωγής. Πολλά ξενοδοχεία επιλέγουν να εισάγουν φτηνές πρώτες ύλες αντί να αγοράζουν ντόπια ποιοτικά προϊόντα, σχολεία παμπάλαια αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά ενώ έχει να χτιστεί σχολείο στα Χανιά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο ΒΟΑΚ αλλά και το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι σε πολύ κακή κατάσταση αλλά το πρώτο που έχει εγκριθεί είναι η επιβολή διοδίων. Ακόμα η κυβέρνηση σέρνει την χώρα σε τρία ενεργά πολεμικά μέτωπα (Ουκρανία, Ισραήλ, Ερυθρά θάλασσα) και ξεκινάει άλλο ένα μεγάλο στρατιωτικό εξοπλιστικό πρόγραμμα 8,5 δις € υποτίθεται για την ασφάλεια της χώρας.   Όλα αυτά αποτελούν συνεχές και αυξανόμενο κόστος για όλους τους επισιτιστές που ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε υπέρογκους φόρους οι παροχές μας μειώνονται προκλητικά. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα πάντα από την τσέπη μας και το «πάμε κι όπου βγει» έχει γίνει κανόνας.

Στις 28 Φλεβάρη παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα - ζωή με αξιοπρέπεια!

Απαιτούμε:

Σταθερή δουλειά με 8ωρο – 5ήμερο- 40ωρο για όλο τον κλάδο / Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς /Ημέρες ανάπαυσης συνεχόμενες/ Καμία διευθέτηση του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας / Καθορισμός καθηκόντων κάθε ειδικότητας Αυξήσεις στους μισθούς

Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, στο σύγχρονο δουλεμπόριο της εργολαβικής εργασίας και την εκμετάλλευση της μαθητείας 

Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ