ΚΡΗΤΗ
Κακοποίηση ηλικιωμένης: Στη φυλακή με κλάματα η Ρουμάνα
«Θα ήταν παρανοϊκό να την κακομεταχειρίζομαι από τη στιγμή που γνώριζα ότι στο σπίτι ήταν εγκατεστημένες τρεις κάμερες ασφαλείας», ισχυρίστηκε η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η Ρουμάνα που κατηγορείται για την υπόθεση κακοποίησης ηλικιωμένης στο Ηράκλειο. Με δάκρυα στα μάτια αρνήθηκε όσα της αποδίδονται, εμμένοντας στην αθωότητά της.
«Γιατί μου το κάνουν αυτό, είναι σοβαροί άνθρωποι» αναρωτιόταν, συνομιλώντας με τον κ. Χριστόφορο Φουκάκη, τον δικηγόρο που τον διόρισαν να την εκπροσωπήσει.
Η 57χρονη κατά της απολογία της στην αρμόδια ανακρίτρια του Ηρακλείου έδωσε μία εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή που περιγράφει η πλευρά της 88χρονης, την οποία φρόντιζε μέχρι πρότινος.
Ισχυρίζεται ότι είχε πιάσει δουλειά μέσω γραφείου, ότι ήταν έγκλειστη 24 ώρες το 24ωρο, ούσα σε εγρήγορση προσέχοντας την 88χρονη η οποία, όπως ανέφερε η Ρουμάνα, είχε σοβαρό πρόβλημα αστάθειας και συχνά έπεφτε.
Μία από αυτές τις φορές, που ήταν και η επίμαχη, η κατηγορούμενη έσκυψε από πάνω της και επιχείρησε να της ανασηκώσει το κεφάλι “και όχι να της τραβήξει τα μαλλιά”, τόνισε η 57χρονη.
Άμεσα, συνέχισε η ίδια, βγήκε εκτός σπιτιού καλώντας σε βοήθεια.
«Θα ήταν παρανοϊκό να την κακομεταχειρίζομαι από τη στιγμή που γνώριζα ότι στο σπίτι ήταν εγκατεστημένες τρεις κάμερες ασφαλείας», φέρεται να ισχυρίστηκε η αλλοδαπή οικιακή βοηθός.
Μάλιστα, αποκάλυψε πως επειδή δεν άντεχε τον φόρτο εργασίας και το γεγονός ότι απασχολούνταν όλη μέρα, στις 16 Ιουνίου είχε ανακοινώσει στην οικογένεια της 88χρονης την απόφασή της να αποχωρήσει εντός της επόμενης εβδομάδας. Κι ίσως ό,τι έγινε, κατά τις εκτιμήσεις της, να οφείλεται στη γνωστοποίηση της πρόθεσής της.
Στο μεταξύ σε προγενέστερο ρεποσράς του Cretalive συγγενείς της ηλικιωμένης είχαν καταγγείλει την 57χρονη Ρουμάνα για βάναυση κακοποίηση της 88χρονης.
«Δεν θέλω να με ταϊσει εκείνη γιατί μετά θα με δείρει» ήταν τα λόγια της γιαγιάς προς μια από τις κόρες της έβαλαν σε υποψίες τα μέλη της οικογένειας και θέλησαν να διερευνήσουν από τις κάμερες ασφαλείας τι ακριβώς συνέβαινε όσο η 57χρονη Ρουμάνα, που φρόντιζε την μητέρα τους, έμενε μόνη μαζί της.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο