Καλά νέα για το πολύπαθο σχολείο! - Στόχος να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος ως τον Απρίλιο

Μία ανάσα από τη δημοπράτηση...

Πέρασαν από το Υπουργείο και την Διαχειριστική Αρχή όλα τα έγγραφα ώστε το πολύπαθο έργο του Καπετανάκειου να οδεύσει επιτέλους προς δημοπράτηση!

Όλα τα χαρτιά είναι έτοιμα και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης παρέδωσε τον σχετικό φάκελο στον δήμαρχο Ηρακλείου παρουσία των αντιδημάρχων παιδείας και τεχνικών έργων καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη.         

Το Καπετανάκειο είναι το πρώτο έργο της Κρήτης που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ μετά το ξεμπλοκάρισμα του νομού 4412, ενώ μετά τα Χριστούγεννα έπονται κι άλλα.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, σε προτεραιότητα μπαίνουν σχολικά συγκροτήματα, πολιτιστικές δράσεις οδοποιία και η επέκταση του Βενιζελείου, ενώ στόχος μέχρι το 2018 είναι να έχουν απορροφηθεί όλα τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και να αναζητήσει η περιφέρεια συμπληρωματικούς πόρους.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, επιδίωξη είναι άλλα 15 σχολεία στην Κρήτη να φτιαχτούν εκτός ΕΣΠΑ.

Όσο για το Καπετανάκειο, στόχος είναι να μπει ο εργολάβος μέχρι τον Απρίλιο και το έργο να ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο από τότε.

Στη συνάντηση όπου υπογράφηκε η σχετική έγκριση από τον Περιφερειάρχη ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι Αντιδήμαρχοι τεχνικών έργων Γιάννης Αναστασάκης, Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης, ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Μανόλης Μηλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του λυκείου Αναστάσιος Τσατσάκης και εκπρόσωπος των μαθητών.

«Μετά την ψήφιση του νόμου για τα δημόσια έργα το Καλοκαίρι του 2016 μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να δημοπρατηθεί κανένα έργο. Υποσχεθήκαμε στα παιδιά στους καθηγητές στους γονείς του Καπετανάκειου ότι  θα δίναμε την έγκριση στο δήμο με μια άριστη συνεργασία που είχαμε με το δήμο Ηρακλείου για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τα τεύχη δημοπράτησης και όλη την προετοιμασία που απαιτείται λόγω της νέας νομοθεσίας» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση και παραδίδουμε στο δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό την έγκριση για την δημοπράτηση, και εκτιμάται ότι το πρώτο εξάμηνο του 2017 να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος. Είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται μετά την αλλαγή του νόμου, και αυτό που υποσχόμαστε σήμερα με την ολοκλήρωση του έργου θα μεριμνήσουμε και για όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται ούτως ώστε το Καπετανάκειο να ξαναβρεί και πάλι την αίγλη των παλαιών ετών. Εμείς ως Περιφέρεια με την συνεργασία που έχουμε με όλους τους δήμους πρέπει να προετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα έργα για την εκπαίδευση για νηπιοβρεφικούς, παιδικούς σταθμούς, για νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια, γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Γιατί θεωρώ ότι από τη στιγμή που υπάρχει ετοιμότητα μπορούμε να δούμε και από άλλες πηγές χρηματοδοτήσεων».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε από την πλευρά του την αισιοδοξία ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, ο εργολάβος που θα πάρει το έργο θα έχει εγκατασταθεί στο Καπετανάκειο: «Από σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει την ευθύνη εκτέλεσης της αποκατάστασης του Καπετανάκειου.  Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και η συμβασιοποίηση του έργου ενώ θα πιέσουμε ώστε να έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες.  Θέλω να διαβεβαιώσω τους καθηγητές, τους γονείς των παιδιών αλλά και τους ίδιους τους μαθητές ότι η αποπεράτωση του Καπετανάκειου θα εξακολουθήσει να αποτελεί  για εμάς βασική προτεραιότητα, όπως άλλωστε συνέβαινε και μέχρι τώρα».

Ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου γενικού λυκείου Ηρακλείου Αναστάσης Τσατσάκης ανέφερε: «Έπειτα από 8 χρόνια προσπαθειών, αγώνων μαθητών, γονέων, καθηγητών, σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα προκειμένου να ολοκληρωθεί το κτίριο του Καπετανάκειου με την παράδοση της έγκρισης δημοπράτησης του έργου από τον Περιφερειάρχη στο Δήμαρχο. Καταφέραμε με την ετοιμότητα όλων λίγο πριν τις γιορτές να δοθεί η δυνατότητα στο δήμο να δημοπρατήσει το έργο. Παραμένουμε στις επάλξεις για την ολοκλήρωση του έργου».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Μανόλης Μηλάκης ανέφερε: «Σήμερα γίνεται μια καλή αρχή και εύχομαι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα ένα έργο που αναβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση του τόπου. Ευχαριστούμε όλους, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν για την επίλυση των προβλημάτων». 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση