Κάλεσμα αλληλεγγύης - Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας

Κάλεσμα αλληλεγγύης - Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Διανύοντας το δεύτερο Lockdown στη covid19 εποχή πολλοί και πολλές βρεθήκαμε δίχως δουλειά, σε αναστολή ή ακόμη και απολυμένοι/ες να προσπαθούμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Χιλιάδες συνάνθρωποι μας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες καθώς βρίσκονται σε οικονομική ανέχεια ενώ τα κρατικά επιδόματα είναι ανεπαρκή και δεν καλύπτουν το σύνολο όσων έχουν ανάγκη. 

Υπό αυτές τις συνθήκες και στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης αισθανθήκαμε την ανάγκη να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό σκοπό: την ενίσχυση όσων γειτόνων και συχωριανών μας βρίσκονται σε αδυναμία κάλυψης των βασικών τους αναγκών. Έτσι συντονιστήκαμε πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών του Αποκόρωνα με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και άτομα από τη περιοχή, ύστερα από συζήτηση με γνώμονα την κοινή αντίληψη ότι κάθε συνάνθρωπος μας θα πρέπει να ζει αξιοπρεπώς, αποφασίσαμε να οργανώσουμε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν σε όσους έχουν ανάγκη. 

Για εμάς το να έχει κάποιος αδυναμία κάλυψης βασικών του αναγκών δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να δημιουργεί αμηχανία και ντροπή. Αντίθετα είναι μια κοινωνική κατάσταση και αποτέλεσμα του συστήματος που ζούμε και των πολιτικών που εφαρμόζονται. Για αυτό και εμείς λοιπόν θεωρούμε αναγκαίο να σταθούμε δίπλα στο κάθε ένα και στη κάθε μία που δυσκολεύεται ως ίσο προς ίσο, δυναμώνοντας την ενότητα της κοινότητας με δεσμούς αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης. 

Η δράση μας αυτή δεν δρα αντιπαραθετικά με τις παροχές που μπορεί να έχουν κρατικοί και δημοτικοί φορείς. Είναι όμως μία πράξη από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο που βρίσκονται στην ίδια θέση και μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες. Είναι μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης μεταξύ πολιτών για τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν την περίοδο αυτή έξω από τις θεσμοθετημένες παροχές που υπάρχουν.

Η συλλογή των τροφίμων και των ειδών θα γίνεται σε διαφορετικά χωριά όπου σύλλογοι ή άτομα έχουν αναλάβει να συλλέξουν, απολυμάνουν, αποθηκεύσουν και μοιράσουν σεβόμενοι τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και προστασίας ενάντια στην διάδοση του ιού. 

Σε περίπτωση που οι ανάγκες(που γνωρίζουμε) της περιοχής μας καλυφθούν θα ενισχύσουμε δομές συσσιτίων στη πόλη των Χανίων.

Συγκεκριμένα συλλέγονται: Λάδι, κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, ρύζι και άλλα συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας. 

Τη συλλογή πραγματοποιούν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Tσιβαρά, Κάινας, Μαχαιρών, Γαβαλοχωρίου, Βάμου, ο σύλλογος επαγγελματιών Βάμου και μεμονωμένα άτομα από τους Αρμένους". 

Συλλογή τροφίμων Αποκόρωνας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ