Καλούν σε κινητοποιήσεις έξω από τις ιδιωτικές κλινικές

Καλούν σε κινητοποιήσεις έξω από τις ιδιωτικές κλινικές

Σε κινητοποιήσεις έξω από ιδιωτικές κλινικές του Ηρακλείου καλούν Σωματεία και φορείς του ν.Ηρακλείου, αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου, στις 18.00 το απόγευμα, ενώ την επόμενη ημέρα, Τετάρτη στις 10.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί νέα διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κρήτης. Κύριο αίτημα των κινητοποιήσεων, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Η ανακοίνωση

Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα - γράμματα. Απαιτούμε τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας

          Το δημόσιο σύστημα Υγείας, δουλεύει στο "κόκκινο", δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δουλεύουμε ασταμάτητα, εκτεθειμένοι και οι ίδιοι στους ίδιους μεγάλους κινδύνους.

Οι χώροι δουλειάς είναι ξέφραγο αμπέλι, αποτελούν το βασικό χώρο υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Οι μεγαλοεργοδότες, με την πλάτη της κυβέρνησης, αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί θεωρούνται κόστος. Αντίστοιχα στις αστικές συγκοινωνίες, σε δομές Πρόνοιας και αλλού.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες.

Γιατί αντί να ανοίξει, ΚΛΕΙΝΕΙ τμήματα. Αντί να επιτάξει το σύνολο των ιδιωτικών κλινικών, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, τους παρακαλάει να "παραχωρήσουν" κλίνες με το αζημίωτο, έναντι αδράς αμοιβής. Η μετατροπή του δημόσιου συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου καταγράφει ήδη τραγικά αποτελέσματα.

Έδω στο Ηράκλειο η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται στα κόκκινα. Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται  47 ασθενείς, 37 στην κλινική covid και 10 στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και στο Βενιζέλειο 50 ασθενείς, 40 στην κλινική και άλλοι 10  διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να ανταποκριθεί στην ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη για περίθαλψη κρουσμάτων, ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση κατά 50% των τακτικών ιατρείων και επεμβάσεων, ενώ οι αναμονές για ραντεβού είναι πολύμηνες και στις λίστες χειρουργείου υπάρχουν πάνω από 7000 ασθενείς στα δύο νοσοκομεία του νομού. 

Παράλληλα δημιουργήθηκε τρίτη κλινική COVID με τη δέσμευση έως 70 επιπλέον κλινών από άλλα τμήματα, ενώ η Νεφρολογική, η Παιδοχειρουργική, η Οφθαλμολογική υπολειτουργούν εδώ και καιρό, αφού θάλαμοι νοσηλείας τους έχουν ελαττωθεί τουλάχιστον στο μισό, ώστε να δημιουργηθούν κλίνες COVID. 

Ταυτόχρονα, το υπάρχον ελλιπές (σε αριθμό) προσωπικό θα υποχρεωθεί και στα δύο νοσοκομεία σε νέες μετακινήσεις προς τις μονάδες COVID, πρόσθετες βάρδιες ή εφημερίες και περικοπές ρεπό, ενώ -λόγω υποστελέχωσης- οι εργαζόμενοι είναι ήδη εξουθενωμένοι από την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς. 

          Φτάνει πια. Δεν παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα - γράμματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, ενάντια στην πολιτική που οδηγεί ασθενείς και υγειονομικούς σε ασφυξία, ενάντια στην πολιτική που στραγγαλίζει τα δικαιώματά μας, ενάντια στην κρατική βία και την καταστολή.

Απαιτούμε :

  • Επίταξη τώρα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών του Ηρακλείου με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ, άλλων ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.
  • Κεντρικός καταμερισμός και αξιοποίηση του συνόλου των δομών Υγείας της χώρας ώστε να μη μετατραπεί το σύστημα δημόσιας Υγείας της χώρας σε σύστημα μιας νόσου.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτική Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Τα συνδικάτα:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Δείτε επίσης:

Επιστράτευση 206 γιατρών: Πώς θα επιδοθούν τα φύλλα πορείας

Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε «επιστράτευση» γιατρών στην Αττική

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ