"Καλπάζει" ο κορωνοϊός στην ενδοχώρα

"Καλπάζει" ο κορωνοϊός στην ενδοχώρα

"Ο ιός τρέχει, έχουμε φοβηθεί" δηλώνει στο Livetalks ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ενδοχώρα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης. Μιλώντας στο Livetalks  και τη Σώτια Πεντεδήμου έκανε λόγο για «έξαρση της πανδημίας» στο δήμο προσθέτοντας ότι τα κρούσματα στις Άνω Αρχάνες μπορεί να φτάνουν και τα 70-80!

Στα σχολεία της περιοχής όπου εντοπίστηκαν κρούσματα, έρχεται να προστεθεί και το 2ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα είναι κλειστό καθώς έχουν βρεθεί τρία θετικά κρούσματα, δύο παιδιά και μία εκπαιδευτικός. Επίσης στο 1ο Δημοτικό Αρχανών, τίθενται σε καραντίνα δύο μαθητές καθώς ένας γονέας βρέθηκε θετικός. Επίσης, και παρά το γεγονός ότι το Λύκειο λειτουργεί με τηλεκπαίδευση, λόγω του κοκκινίσματος του νομού Ηρακλείου, απευθύνθηκε ισχυρή σύσταση σε όλους τους μαθητές να τηρήσουν 14ημέρη καραντίνα, εξαιτίας της διασποράς του ιού στην κοινότητα. 

Ο κ. Κοκοσάλης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα καθώς – όπως είπε – «στην ενδοχώρα δεν τηρούνται με την προσοχή που πρέπει».

"Μόνο στις Άνω Αρχάνες τα κρούσματα μπορεί να είναι 70 – 80! Μόνο εγώ ξέρω 10 οικογένειες που νοσούν όλα ή τα περισσότερα μέλη τους. Μόνο από τον Δήμο, έχουν βρεθεί θετικοί δύο εργαζόμενοι και ένας αντιδήμαρχος. Οι εξελίξεις τρέχουν και τον ιό δεν τον προλαβαίνουμε, έχουμε φοβηθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε το αίτημα του δήμου για αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Μανόλη Κοκοσάλη:

 

 

Δήμαρχος Φαιστού: Σε τρία χωριά τα κρούσματα 

Στον (δοκιμασμένο από μολύνσεις) Δήμο Φαιστού, τα κρούσματα ανέρχονται σε 8 κι εντοπίζονται σε τρία χωριά. "Θεωρητικά δεν είναι μεγάλος ο αριθμός" σχολίασε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο δήμαρχος Γρηγόρης Νικολιδάκης, που κρατά ότι "τουλάχιστον από την ανάλυση των λυμάτων τα δείγματα ήταν σχεδόν μηδενικά".

Ωστόσο, "δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, δεν έχουμε δικαίωμα να εφησυχάζουμε" επισήμανε, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών.

Ο κ. Νικολιδάκης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη μη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Τυμπάκι, με αποτέλεσμα ο "μισός πληθυσμός της Μεσαράς να πηγαίνει στην Χερσόνησο και ο άλλος μισός στην Αλικαρνασσό" για να εμβολιαστεί.

Ο δήμαρχος Φαιστού έχει πάρει εγγυήσεις ότι η αστοχία αυτή θα διορθωθεί με την άφιξη της επόμενης παρτίδας εμβολίων, προκειμένου να πάψει να ταλαιπωρείται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, κι ειδικά οι μεγάλης ηλικίας συνάνθρωποί μας.

"Πολλοί αρνητές υποχωρούν" ήταν η ευχάριστη διαπίστωση του κ. Νικολιδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι πολύς κόσμος, ηλικίας 60-65 ετών που βρίσκονται στην παραγωγή  "θέλουν να κάνουν το εμβόλιο".

 

Δείτε επίσης:

Αίτημα για αναστολή όλων των σχολείων στη Δ.Ε. Αρχανών - Ραγδαία διασπορά κρουσμάτων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ