"Καμπανάκι" από το Λιμεναρχείο λόγω των ανέμων

"Καμπανάκι" από το Λιμεναρχείο λόγω των ανέμων

"Καμπανάκι" για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν, αύριο Παρασκευή, χτυπάει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με βάση το δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Ο καιρός, σύμφωνα με το δελτίο, θα είναι αύριο γενικά αίθριος με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Για το λόγο αυτό καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων πλοίων και μικρών σκαφών στην περιοχή να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Τα ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά - πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους για όσο είναι σε ισχύ το δελτίο καιρικών φαινομένων.

Τα ρυμουλκά - ναυαγοσωστικά - αλιευτικά και οι εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθεια σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ