Καμπάνια αλληλεγγύης από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τους πρόσφυγες

Καμπάνια αλληλεγγύης από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τους πρόσφυγες

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης

Στη συγκέντρωση προμηθειών και διαφόρων άλλων ειδών ανάγκης προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την ενίσχυση προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Η Μόρια δεν υπάρχει πια. H κυβέρνηση των αρίστων συνειδητά κατόρθωσε μέσα σε ένα χρόνο να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών μετατρέποντας τη δομή φιλοξενίας σε κάτεργο ανθρώπινων ψυχών. Ούτε μια αίτηση μετεγκατάστασης δεν έγινε επί των ημερών τους, με αποτέλεσμα το πρόβλημα από παγκόσμιο να μετατρέπεται σε Ελληνικό. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και φουντώνει ο καθοδηγούμενος ρατσισμός και η εχθρότητα κατά των ξένων, με δηλώσεις που καθιστούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες περίπου ως την ενσάρκωση του κακού. Τα ξερονήσια και οι υπεράκτιες πλατφόρμες μπήκαν στο λεξιλόγιό τους.   

Η μετατροπή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε μόνιμες «φυλακές ψυχών» είναι το όραμα τους

Σε τέτοιες στιγμές ανείπωτου πόνου και τραγωδίας που βιώνουν αυτήν τη στιγμή οι άνθρωποι της κατεστραμμένης δομής στη Μόριας και οι κάτοικοι της Λέσβου  δε μπορούμε να μείνουμε απαθείς: Ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, οι παραδόσεις μας, επιτάσσουν κινητοποίηση και επιστράτευση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων για την επούλωση των πληγών που άφησε η πυρκαγιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Χανίων, απευθύνει ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην καμπάνια αλληλεγγύης  για τους άστεγους, πεινασμένους και διψασμένους της Μόριας.

Από σήμερα έως και την 30 Σεπτεμβρίου, από τις 6.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Νεάρχου 36) συγκεντρώνουμε απαραίτητα είδη για τα θύματα της πυρκαγιάς της προσφυγικής δομής της Μόριας.

Ενισχύουμε τις προσπάθειες της «Αλληλεγγύης για Όλους» είμαστε παρόντες και παρούσες! Αντιστεκόμαστε στον Φασισμό και στην εχθρότητα κατά των ξένων, καθώς και στο κλίμα καταστολής που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεντρώνουμε :

• Μωρομάντηλα

• Παιδικά παπούτσια (Νο 16-34)

• Παιδικές πάνες

• Παιδικό γάλα (σε σκόνη)

• Σαμπουάν και παιδικές κρέμες σώματος

• Sleeping bags σε καλή κατάσταση

Ο καθορισμός των ειδών έγινε με βάση τις ανάγκες και σε συνεννόηση με τις ομάδες υποστήριξης στην Λέσβο.

Όσοι - Όσες επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον λογαριασμό της «Αλληλεγγύης για Όλους»: IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882 ΕΘΝΙΚΗ (Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ