Κάνουν ότι ... δε βλέπουν τον πεζόδρομο και οδηγούν στο κέντρο!

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Επί ποδός Δημοτική Αστυνομια και Τροχαία για όσους ... ξέχασαν τί εστί πεζόδρομος!

Αν έχετε βρεθεί στο κέντρο του Ηρακλείου, το τελευταίο διάστημα, θα το έχετε διαπιστώσει με τα μάτια σας: η κατάσταση έχει ξεφύγει! Παρκάρισμα ... όπου βρει καθένας, διέλευση από πεζόδρομους σαν να μην "τρέχει" τίποτα, και οι πεζοί ξανά ... υπό διώγμο! Η ανακούφιση των (πεζών) Ηρακλειωτών για το πεζοδρομημένο κέντρο και το όνειρο για περιπάτους ... αλά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προς το παρόν απομακρύνεται, καθώς ουδεμία σχέση με Ευρώπη έχει η νεοελληνική οδηγική κουλτούρα!

Στο πλαίσιο αυτό αλλά και σε μια πρώτη συζήτηση για το ποια κυκλοφοριακά μέτρα κρίνεται σκόπιμο να εφαρμοστούν με την παράδοση του έργου, συγκλήθηκε σύσκεψη σήμερα υπό τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως του δήμου Ηρακλείου, Ευγενίας Στυλιανού, της Τροχαίας Ηρακλείου, της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

1821

Όπως είπε στο Cretalive, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, έχει παρατηρηθεί ότι αυτοκίνητα μπαίνουν και στους πεζόδρομους, οχήματα τροφοδοσίας παραβιάζουν τα προβλεπόμενα ωράρια, οχήματα παρκάρουν ... όπου να'ναι, συχνά προκαλώντας, μάλιστα, κυκλοφοριακό έμφραγμα! Στο πλαίσιο αυτό, άμεσα εντείνεται η αστυνόμευση από την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ θα βεβαιώνονται και πρόστιμα στο χώρο της ανάπλασης που παραμένει εργοταξιακός χώρος. Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ως το τέλος του έτους, ακολουθώντας την παράταση της σύμβασης του έργου.

Όσο για το "μετά", όταν το έργο παραδοθεί επίσημα, καμία απαγόρευση φαίνεται πως δεν είναι αυτονόητη. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αρχικά και κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσουν ποια κυκλοφοριακά μέτρα θα εφαρμοστούν και ποιες θα είναι οι απαγορεύσεις για τα οχήματα.

1821

Κατεχάκη


Δείτε επίσης:

Μέσα σε ένα λεπτό, τα πάνω κάτω στην πόλη!

Εκεί βόλεψε, εκεί πάρκαρε

Κινούνται ανεξέλεγκτα στους πεζόδρομους

Πάρκαρε στον πεζόδρομο και πήγε για καφέ...

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ