Καραμαλάκης από Ένωση τυφλών: Οραματιζόμαστε ένα δήμο με συμπερίληψη και προσβασιμότητα

Newsroom
Newsroom

Άκουσε πολύ προσεχτικά τα αιτήματά τους για τη δημιουργία μητρώου στην πολιτική προστασία του Δήμου για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Τις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης επισκέφθηκε ο Μιχάλης Καραμαλάκης, για να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα που σχετίζονται με τις υποδομές του Δήμου και αφορούν ανθρώπους με οπτική αναπηρία. 

Καραμαλάκης
Ο Yποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας», άκουσε πολύ προσεχτικά τα αιτήματά τους για τη δημιουργία μητρώου στην πολιτική προστασία του Δήμου για τα άτομα με οπτική αναπηρία, για τη συμμετοχή της ένωσης στις επιτροπές του Δήμου σε θέματα που τους αφορούν, για την εφαρμογή των νόμων για τη διευκόλυνση της κίνησής τους σε κοινόχρηστους χώρους, τη χρηματοδότηση δράσεων, τις εξατομικευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία όρασης αλλά και τις θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου. 

Καραμαλάκης
Ο κ. Μενέλαος Μαρκοδημητράκης, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, που ιδρύθηκε το 1986 και είναι παράρτημα του πανελληνίου συλλόγου τυφλών, η Αντιπρόεδρος του συλλόγου και ο κ. Γραμμενίδης Παναγιώτης, πρώην Πρόεδρος και μέλος της ένωσης που αριθμεί σε σύνολο 150,  ευχήθηκαν στον Υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, Μιχάλη Καραμαλάκη «καλή επιτυχία» στις εκλογές. 

Καραμαλάκης
Ο Μιχάλης Καραμαλάκης επεσήμανε πως βρίσκεται στο πλευρό τους σημειώνοντας: 
«Δεν νοείται σε ένα Δήμο όπως το Ηράκλειο, συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης να αποκλείονται από απλές καθημερινές δραστηριότητες. Να μην υπάρχουν οδεύσεις και φανάρια τυφλών. Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα για την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής τους. Εμείς οραματιζόμαστε ένα δήμο Ηρακλείου προσβάσιμο για όλους και συμπεριληπτικό προς όλους. Μπορούμε να γίνουμε πόλη - πρότυπο».

Καραμαλάκης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ