Καταδικάζει τα λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Καταδικάζει τα λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

“Tο ζήτημα χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης καθώς βρίσκονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Σωματείο.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου, καταδικάζει το "σφράγισμα" των εισόδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), με απόφασης της διοίκησης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Σωματείο “το ζήτημα χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης καθώς βρίσκονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.

Η ανακοίνωση

"Με απόφαση του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ έχουν τοποθετηθεί λουκέτα σε όλες τις πόρτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ακόμα και στις εξόδους κινδύνου.

Κατόπιν της από 31/3/21 καταγγελίας του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ () και της από 6/4/21 σχετικής επιστολής στην Πυροσβεστική και αφού διαπιστώσαμε ότι ακόμη και την 8/4/2021 υπάρχουν λουκέτα σε θύρες με μηχανισμό ασφαλούς διαφυγής ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει επαρκής σήμανση (επιεικώς αναφέρουμε το επαρκής) ούτε οδηγίες για ασφαλή εκκένωση, καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Ιδρύματος η οποία αντί να βελτιώσει την προστασία τόσο των πολιτών όσο και του τόσο κρίσιμου για την υγεία του λαού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προχώρησε σε επιδείνωση των συνθηκών ασφαλείας και θέτει κατ' εξακολούθηση σε κίνδυνο ζωής τους εργαζόμενους, τους νοσηλευόμενους και τους επισκέπτες.

Θεωρούμε ότι δεν τηρείται (τουλάχιστον) ούτε ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων ούτε ο Ν. 3850/2010. Καλούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Σ.ΕΠ.Ε να στείλουν κλιμάκια για έλεγχο και τυχόν καταλογισμό ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς ή φυσικής καταστροφής να μην θρηνήσουμε θύματα όπως στη θύρα 7, στην πολυκατοικία στην Ν. Φιλαδέλφεια και στο Μάτι. Επιπλέον θεωρούμε ότι το ζήτημα χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης καθώς βρίσκονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

Απαιτούμε:

  • Την άμεση εφαρμογή όλων των μέτρων που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια τόσο των ανθρώπων όσο και του κτιριακού εξοπλισμού.
  • Την εξασφάλιση ασφαλούς παροχής δημόσιας δωρεάν υγείας για όλο το λαό.
  • ΌΧΙ άλλα θύματα στον βωμό του κέρδους. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού."

 

 

Δείτε επίσης:

 

Απαντήσεις σε "ηχηρές φωνές" από τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ

Επιστολή στην Πυροσβεστική για τα λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ