Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα μαϊμού! Τα διακινούσε γνωστός επιχειρηματίας

Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα μαϊμού! Τα διακινούσε γνωστός επιχειρηματίας
Newsroom
Newsroom

Τρεις οι συλλήψεις - Οι δράστες είχαν στήσει εργαστήριο εκτύπωσης σημάτων - Τα 4 εκατ. ευρώ ξεπερνά η οικονομική ζημιά των εταιρειών που διαθέτουν τα αυθεντικά αγαθά

Χιλιάδες προϊόντα μαϊμού διακινούσε γνωστός επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές του νομού Ηρακλείου, όπως η Χερσόνησος και οι Γούβες. Τόσο ο ίδιος όσο και δύο ακόμη άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα συνελήφθησαν στη διάρκεια τριήμερης και καλά συντονισμένης  επιχείρησης των διωκτικών αρχών στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Πιο συγκεκριμένα του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ισχυρίστηκε πως έχει μεγάλη οικονομική άνεση και δεν έχει ανάγκη να διακινεί προϊόντα - μαϊμού όπως τον κατηγορούν. Όσο για τα περισσότερα από 20.000 απομιμητικά προϊόντα που κατασχέθηκαν ισχυρίστηκε ότι ήταν ... στοκ που έπρεπε να διατεθεί. 

Από την περασμένη Τετάρτη 25 Μαΐου έως και σήμερα Παρασκευή οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν χιλιάδες προϊόντα "μαϊμού", ένα εργαστήριο εκτύπωσης σημάτων, και να συλλάβουν τρία άτομα, δύο άνδρες και μια γυναίκα. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οι οποίοι οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν τις συντονισμένες επιχειρήσεις σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου τμήματος Κ.Ο.Ε. Ηρακλείου/ΕΛΥΤ Αττικής Ηρακλείου/ΑΑΔΕ. 

προϊόντα μαϊμού

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης:

"Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί (2 άντρες και γυναίκα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ημεδαπού.

προϊόντα μαϊμού

Ειδικότερα, κλιμάκιο των ανωτέρω υπηρεσιών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Χερσονήσου, τα οποία κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ημεδαποί.

προϊόντα μαϊμού

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 22.647 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια κ.λ.π, που έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών. 

προϊόντα μαϊμού

Επιπλέον, σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας ενός ημεδαπού εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό εντύπωσης σημάτων αποτελούμενο από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκτυπωτή,  θερμική πρέσα εντύπωσης για καπέλα, θερμική πρέσα εντύπωσης για ποτήρια, θερμική πρέσα εντύπωσης για μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμένων, απομιμητικά προϊόντα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια και σε βάρος του σχηματίστηκε επιπλέον δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

προϊόντα μαϊμού

Από το κλιμάκιο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα κατ’ εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, συνολικού ύψους 170.750 Ευρώ.

Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ξεπερνάει τα 4.000.000 ευρώ. 

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης".

προϊόντα μαϊμού

προϊόντα μαϊμού

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ