Καταθέσεις "φωτιά" για το γηροκομείο από 4 υπαλλήλους του ιδρύματος

Καταθέσεις "φωτιά" για το γηροκομείο από 4 υπαλλήλους του ιδρύματος

O ιδιωτικός οίκος φροντίδας ηλικιωμένων βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο δικαστικής έρευνας. 

Για συνθήκες εγκατάλειψης κι αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή κάνουν λόγο- όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος – στις καταθέσεις τους στην ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες εβδομάδες,  τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά όπου βρήκαν τον θάνατο τον τελευταίο χρόνο 68 συνολικά ηλικιωμένοι. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για ποσοστό άνω του 80-90% των ανθρώπων που διέμεναν σε αυτό!
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιωτικός οίκος φροντίδας ηλικιωμένων, όπως έγραψε το cretalive, βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο δικαστικής έρευνας. 

Στις καταθέσεις αυτές φέρεται να αναδεικνύεται ότι οι θάνατοι των δεκάδων ηλικιωμένων –που αποδόθηκαν από γνωματεύσεις ιατρού σε ανακοπές καρδιάς- σχετίζονται με τις πρωτοφανείς κακουχίες, την ανύπαρκτη περίθαλψη όπως και τις μικρές ποσότητες τροφής που δίνονταν στους άτυχους ηλικιωμένους για λόγους κερδοσκοπίας

Με συμπληρωματικούς ισχυρισμούς (φαίνεται να έχουν καταγραφεί ήδη από την Εισαγγελία και Ασφάλεια Χανίων που ήδη έχουν πραγματοποιήσει πολυήμερη εμπεριστατωμένη έρευνα) ότι «πολλοί ηλικιωμένοι που εισήλθαν στην ιδιωτική αυτή δομή φροντίδας σε εξαιρετική κινητική κατάσταση καθηλώνονταν σκόπιμα στα κρεβάτια τους και λάμβαναν σχετική φαρμακευτική αγωγή (ΣΣ πιθανόν και με ψυχοφάρμακα) ώστε να είναι πιο ευχερής η διαχείρισή τους από το μειωμένο νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν περίπου το 30% του προβλεπόμενου». Καθώς κι ότι την εξέλιξη της υγείας των δεκάδων ηλικιωμένων παρακολουθούσε μόνο ένας ιατρός που πραγματοποιούσε ορισμένες επισκέψεις στην εν λόγω ιδιωτική δομή.

Η δημοσιοποίηση της έρευνας έγινε με αφορμή την εκταφή-το πρωί της Πέμπτης- σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει στο εν λόγω ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων, στο πλαίσιο έρευνας που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Χανίων . Οι δικαστικές αρχές φέρεται να είχαν γίνει προ αρκετών εβδομάδων δέκτες καταγγελιών για δυσεξήγητο θάνατο ηλικιωμένου.

Ακούστε τα όσα μεταδόθηκαν από το Livetalks για την υπόθεση αυτή που έχει προκαλέσει αίσθηση πανελλαδικά,  για την οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι είχε γίνει αναφορά στην εκπομπή του κ. Κώστα Μπογδανίδη πριν από περίπου ένα μήνα σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο από το parakritika.gr,  Παντελή Γιαϊτση.

 

Διαβάστε περισσότερα στο vima.gr

 

Δείτε επίσης:

Τι κρύβει ο μυστηριώδης θάνατος 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Τι "έδειξε" η εκταφή της ηλικιωμένης

Θρίλερ με εκταφή ηλικιωμένης - Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Έρευνα της Ασφάλειας για αξιόποινες πράξεις σε δομή ηλικιωμένων

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ