Θρίλερ με εκταφή ηλικιωμένης - Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Η έρευνα επεκτείνεται σε όλους τους νομούς της Κρήτης σχετικά με θανάτους και άλλων ηλικιωμένων

Την εκταφή της σορού ηλικιωμένης από την Κίσσαμο διέταξε ο Εισαγγελέας Χανίων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου της, που επήλθε ενώ η ίδια διέμενε σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά. Η γερόντισσα απεβίωσε πριν από 11 μήνες, ενώ η διαδικασία της εκταφής ξεκίνησε σήμερα πολύ νωρίς και ολοκληρώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι.

Παρόντες ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων και τέσσερις ιατροδικαστές -  δύο κρατικοί και ένας τεχνικός σύμβουλος από κάθε πλευρά, της οικογένειας της ηλικιωμένης και του οίκου ευγηρίας.

ektafi

Με δεδομένο ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό που κυρίως θα διερευνηθεί είναι το αν υπάρχουν κατάγματα στα οστά, κακώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σοβαρή αυτή έρευνα της εισαγγελίας Χανίων μετά από την καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης στον εν λόγω οίκο ευγηρίας, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη και στα ληξιαρχεία άλλων νομών σχετικά και με άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στην συγκεκριμένη δομή. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι η έρευνα μπορεί να αφορά 68 υποθέσεις θανάτων, 62 για το 2020 και άλλες 6 το 2021. 

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι μόνο από το Ληξιαρχείο Χανίων ζητήθηκαν οι φάκελοι 24 ηλικιωμένων που έφυγαν από τη ζωή τον τελευταίο χρόνο. 

Δείτε το έγγραφο που δημοσιεύει το parakritika.gr: 

 

Δείτε επίσης:

Έρευνα της Ασφάλειας για αξιόποινες πράξεις σε δομή ηλικιωμένων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ