Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τα 5,3 Ρίχτερ

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος - Λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους δεν αναμένεται έντονη μετασεισμική ακολουθία

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι μετά τον νέο ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης στις 6:47 το απόγευμα της Τετάρτης.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν ο σεισμός αυτός δεν σχετίζεται με την ακολουθία του Αρκαλοχωρίου και τονίζουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

 

Με ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνει:

"KAI ΑΛΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
Στις 18.37, μέγεθος 5,3 (Αστεροσκοπείο Αθηνών) ή 5,0 σύμφωνα με τα διεθνή σεισμογραφικά κέντρα. Επίκεντρο ακόμη νοτιότερα του πρωινού, ενδιάμεσου βάθους και αυτός. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας  λόγω αφ' ενός του βάθους της εστίας (περίπου 60 χλμ) και αφ' ετέρου της μεγάλης απόστασης (περίπου 50 χλμ) από το νησί".

Δείτε εδώ την ανάρτησή του:

Εξάλλου, ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας σε διάλογο που είχε στο Facebook με κάτοικο του Ηρακλείου εκτίμησε ότι η ισχυρή δόνηση των 5,3 Ρίχτερ είναι μετασεισμός του σεισμού των 5,7 Ρίχτερ που είχαν σημειωθεί στις 7:08 το πρωί της Τετάρτης. 

Δείτε τον διάλογο:

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός σεισμός το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας ήταν μεγέθους 5,3 Ρίχτερ, και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια - νοτιοδυτικά της Άρβης σε απόσταση 48 χιλιομέτρων. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 59,1 χιλιόμετρα. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο απογευματινός σεισμός ήταν μεγάλος σε διάρκεια όπως εκείνος που καταγράφηκε στις 7:08 το πρωί της Τετάρτης με το ίδιο περίπου επίκεντρο και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη. 

Διαβάστε επίσης:

Ένας ακόμα σεισμός, ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη

Παπαδόπουλος για 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: O σεισμός επαληθεύει τη γενικότερη ενεργοποίηση του Ελληνικού Τόξου

Ο σεισμός τρομοκράτησε τους Κρητικούς αλλά δεν προκάλεσε  προβλήματα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ